DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo: Bottas miért ilyen lassú?

Daniel Ricciardónak különös tapasztalásban volt része a Formula-1-es Olasz Nagydíjon: a verseny nagy részében Renault-ja azonos tempóra volt képes, mint a Valtteri Bottas által vezetett Mercedes.

A finnek nem a legjobb hétvégéje volt a monzai, és megpecsételte a délutánját, hogy a rajtnál több pozíciót veszített, majd a zűrzavaros futam során összesen kétszer tudott előzni Nicholas Latifi Williamse és Kimi Raikkönen Alfa Romeója ellen. A verseny nagy részében Ricciardo haladt a közelében, aki így megfigyelhette a Mercedes forgalomban való viselkedését, és érdekes megállapításokat tett.

ricciardo_1



„Valtteri nem tűnt valami gyorsnak a saját normájukhoz képest” – mondta az általában a mezőny élén elhúzó Mercedesről Ricciardo a Motorsportnak. „Megelőztem őt az első körben, és arra számítottam, hogy nagyon hamar visszajön elém, de nem tette. És egy időben még képes is voltam elhúzni tőle. Persze tudom, hogy mi sem voltunk lassúak ezen a hétvégén, de azért még nem vagyunk Mercedes, szóval ez egy kicsit meglepett.” 

„Aztán a második etapban már előttem haladt, de úgy érződött, hogy párszor hibázik az Ascariban. Nekem sem ment ott olyan jól, szóval nem tudtam ebből előnyt kovácsolni, de láttam, hogy küszködik előttem. Megint az látszott, hogy egy Mercedeshez képest nincs különösebben jó tempója.”

Bár több csapat is meglepően erős eredményt, dobogót csent el Monzából a kiszámíthatatlan forgatag végén, a Renault kimaradt a nagy kaszálásból, két autójuk összesen csak 12 pontot gyűjtött. És bár a Ferrarit ezzel átugrották a konstruktőri ötödik helyért, a McLaren és a Racing Point kissé ellógott tőlük a még az enstone-iak számára is elérhető távolságban lévő harmadik helyért folyó harcban.

„Én is egyike voltam azoknak, akik megszenvedték a biztonsági autó és a piros zászló érkezését. Persze nem voltam ezzel egyedül, szóval nem kezdek el sírni, de ez megint egy olyan futam, ami után elgondolkodhattunk azon, hogy mi lett volna, ha… De eléggé fáj a csapatnak, hogy a 6. és a 8. helyen végezve is sok pontot veszítettünk a bajnokságban [a riválisokhoz képest], mert normál esetben ez egy jó eredménynek számítana” – zárta Ricciardo, aki az egyéni tabella tizedik helyén tanyázik, és fő célja, hogy távozása előtt szerezzen legalább egy dobogót a Renault-val.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: