DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Ocon kiakadt a Renault-ra, csendre intették

A csapat nem készítette elő a megfelelő abroncsokat, ezen úszott el a jó eredmény - majd megpróbálták pozitívan felfogni, de a pilótát alig lehetett visszafogni a leintést követően.

Finoman szólva frusztrált volt az Olasz Nagydíj legvégén Esteban Ocon, a Renault francia Formula-1-es pilótája, aki az utolsó volt a sorban Lewis Hamilton "áldozatai" közül - az utolsó körben veszítette el a hetedik helyét a világbajnokkal szemben, így nem nagyon tudta kihozni az adódó lehetőségből a maximumot. A futam leintése után ezt a mérnökével is érzékeltette...

Megkapta a dicséretet a rádióban, hogy milyen jó munkát végzett és hogy a tizenkettedik helyről rajtolva a nyolcadik pozíció nem is rossz eredmény, de Ocon éles hangon válaszolt: "Nem értek egyet ezzel, teljességgel elrontottuk ezt a futamot. Ez egy hatalmas lehetőség volt..."

occ



Itt szólt közbe a mérnöke, hogy ezt most ne kezdje el mondani a rádióban, majd az irodában megbeszélik a történteket, köszi. Ocon viszont még nem állt és belekezdett abba, hogy "Nem, szembe kell néznünk a realitással..." - amire ismét érkezett a válasz azonnal, hogy ezt nem mondhatja bele a rádióba. A további vitát és az esetleges "elszólást" megelőzendő aztán megérkezett Cyril Abiteboul csapatfőnök is, aki éreztette, hogy itt a vége: "Esteban, ez nem ennek a helye."

És hogy mi volt a gondja? Az újraindításnál ő a közepes keverékeket szerette volna felrakni az autójára, de a csapat valamiért nem készítette elő ezeket, így muszájból a lágy keveréket kellett feltenni, amivel nagyon nem működött a Renault már korábban sem. Emiatt hamar el is fogytak az abroncsok, az autó egyensúlya sem volt rendben, ezen úszott el a jó eredmény - a csapat viszont ezt nem akarta nagy dobra verni...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: