DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Berger: Olaszokkal nem nyerhet a Ferrari

Az osztrák ex-F1-es szerint az a baj a Ferrarival, hogy csak olaszokkal szeretne felérni a csúcsra, pedig ebben a szakmában a világ legjobbjaira van szükség a sikerekhez.

A Ferrari korábbi Formula-1-es pilótája, Gerhard Berger szerint teljesen rossz felfogásban dolgozik a maranellói istálló és ez is benne van abban, hogy 2020-ra idáig süllyedt. Berger azt mondja, hogy egyszerűen nem lehet ennyire "olaszos", nemzeti érzelmű a csapat, mert ez nem az a világ, ahol ennek helye van, ha az ember sikereket akar elérni.

olaszok



"Szerintem a Ferrarinál megint álmodozásba, vágyakozásba estek, úgy akarnak bajnokok lenni újra, hogy olaszok alkotják a csapatot" - mondta Berger az osztrák AvD Motorsport Magazinnak adott interjújában. "Pedig ha sikereket érnek el, akkor azzal ugyanúgy Olaszország hírnevét öregbítik, mert akkor is egy olasz csapatról beszélünk. de ha nyerni akarnak, akkor a világ legjobb embereit kell megszerezniük."

"Az én időmben nem volt ennyire extrém a helyzet, de akkor is nehéz volt a szituáció. Csak éveken át tartó kemény munkával lehet előrelépni, amit meg is csináltak korábban, de most megint visszaestek. Vettel távozásával együtt ez most egy nagyon nehéz időszak és ezt Sebastianon is tökéletesen látni" - tette hozzá az osztrák expilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: