DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ferrari: Ennél rosszabb nem is lehetne

Idén a szegény embert az ág is húzza tipikus esete áll fenn a Ferrarinál. A csapat a hazai versenyét esélytelenül kezdte, és dupla kieséssel zárta, de Binotto igyekszik nem rágódni a problémákon.

13. és 17. rajthely az időmérőn, dupla kiesés a versenyen. Ha az utóbbi 30 évben a Ferrari bármelyik csapatfőnökének ehhez hasonló monzai eredményt festettünk volna le, joggal gondolhatta volna, hogy egy rémálomról fantáziálunk, pedig 2020-ban ez a csapat valósága. Sebastian Vettel egy ijesztő fékhibával, Charles Leclerc pedig egy még ijesztőbb balesettel zárta az istálló idei első hazai versenyét, aminek Mattia Binotto szerint nem is lehetett volna drámaibb vége.

 ferrari-monza-20201



„Egy nehéz verseny nem is érhetne ennél rosszabb véget” – értékelt a két autó kiesése után. „A tegnapi időmérő nagyon nehéz volt, a versenyből kiesni pedig még rosszabb. Különösen Sebnek, akinek megbízhatósági problémája volt.  Lapoznunk kell, és meg kell bizonyosodnunk róla, hogy megtanultuk a leckét. Jövő héten Mugello következik, ami egy fontos állomás számunkra. Az ezredik futamunkra igyekszünk a lehető legjobban felkészülni.”

A gárda az idei versenynaptáron végigtekintve felkészült arra, hogy nem lesz könnyű dolga az ősz első versenyein, de ezt talán ők sem gondolták volna. A soron következő versenyhétvégéktől többet várnak. „Előre tudtuk, hogy Spa és Monza lesz a legnehezebb számunkra. A következő versenyek jobban alakulhatnak. A jelenlegi autó nem azt a szintet képviseli, amire mi vágyunk, de a legfontosabb számunkra, hogy előre tekintsünk” – próbált pozitív maradni Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: