DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Binotto elgondolkodott, hogy alkalmas-e

Noha a Ferrari felsővezetése folyamatosan támogatja a maranellóiak F1-es csapatvezetőjét, ő maga megkérdőjelezte már, hogy megfelelő-e a szerepkörre – aztán meggyőzte magát, hogy igen.

A Ferrari az elmúlt évek leggyengébb szezonkezdetét van túl, a múlt hétvégi Belga Nagydíjon ráadásul minden addiginál pocsékabb teljesítményt nyújtott. A szenvedés kapcsán folyamatosan megkérdőjelezik, hogy Mattia Binotto alkalmas-e a maranellóiak csapatfőnöki pozíciójára – annak ellenére, hogy a felsővezetés rendre a bizalmáról biztosította őt. A Corriere della Serrának adott interjúban ugyanakkor elismerte, hogy ő maga elbizonytalanodott, hogy jó helyen van-e:

binotto-dppi



„Hogy őszinte legyek, soha, mert tudom, hogy a menedzserek támogatnak” – felelte Binotto arra a kérdésre, hogy érezte-e bármikor is veszélyben a pozícióját. „Ugyanakkor magamat megkérdőjeleztem: elgondolkodtam rajta, hogy alkalmas vagyok-e a csapatfőnöki szerepre.”

A csapatvezető viszont arra jutott, hogy alkalmas arra, hogy visszavezesse a Ferrarit a csúcsra, bár azt is elismerte, hogy pár dolgot nem csinált tökéletesen: „Néhány területen jobban teljesíthettem volna, például a technikai átszervezésre hamarabb is sor kerülhetett volna. De hiszem, hogy az F1-ben eltöltött 25 évem és a cég ismerete kulcstényező ahhoz, hogy jól végezzem ezt a munkát.”

Az év korábbi részében a Ferrari át is szervezte a technikai részlegét annak érdekében, hogy Binotto válláról levegyék az ilyen irányú terheket. A szakember szerint elképzelhető, hogy a visszaesésük mögött az is állhat, hogy eddig nem tudtak elég hangsúlyt fektetni erre a részre:

„Csapatfőnökként az elsődleges szerepköröm nem technikai jellegű. Charles hosszabbítását, Carlos szerződtetésén és még sok máson dolgoztunk. Talán nem elég jól szerveztük meg ezt, hogy kisebb figyelmet kapott a műszaki rész, de ne feledjük, hogy hirtelen lettem csapatfőnök másfél évvel ezelőtt. Minden időbe telik, ezt a többi győztes ciklus is bizonyítja. Ha visszagondolok a Ferrari 1995 és 2000 közötti időszakára, rengeteg dolog változott. Ez az újraszervezés nem az utolsó lesz.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: