DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

AFM szeptember: Ferrari-jubileum

Megjelent Magyarország motorsportmagazinja, amely múltidézésbe fog a Ferrari közelgő 1000. versenye kapcsán, de megszólal benne Kimi Raikkönen és az egyetlen magyar F2-es sportbíró is.

Minden Formula–1-es csapat tart valamilyen megemlékezést, amikor kerek számhoz érkezik futamrészvételei tekintetében. A számlálóban legelőrébb járó Ferrari körül különösen nagy a felhajtás ilyenkor, ám az 1000. futamára készülő istálló egyetlen kivételtől eltekintve kellemetlen emlékeket őriz az előző kilenc százas mérföldkőről. Az Autósport és Formula Magazin sorra vette ezeket, de emellett azt a 27 futamot is, amelyeket a Ferrari kihagyott a Formula-1 fennállása óta – nem is gondolnánk, mennyire szerteágazó okai voltak a hiányzásoknak!

A Ferraritól 2018 végén elköszönt Kimi Raikkönennek tavaly még jól mentek a dolgai az Alfa Romeónál, idén azonban még pontot sem szerzett. Szenvedős szezonkezdés és egyre erősödő pletykák arról, hogy év végén a szögre akaszthatja a bukósisakját – erről szólt eddig a Jégember 2020-as idénye. A 2007-es világbajnok az AFM lapjain elmondja, miben is látja a küszködés okát, és mi alapján fog dönteni a jövőjéről.

További témák a lapból:

- Óvások közt – most akkor mennyire bűnös a Racing Point?

- Szárnysegéd nélkül – Keressük Verstappen ideális csapattársát!

- Vendégünk Móni István, sportfelügyelő az F1 előszobájában

- Bemutatjuk az F1-es szezon új pályáit

- Formula-E szuperfinálé: Amikor a rendes srác nyer

- Interjú: Michelisz címvédésre készül a WTCR-ben

- MotoGP: A KTM útja a futamgyőzelemig

- Újraindul a WRC: Mit hozhat a csonka finálé?

- Tragédia a Miskolc Ralin, Tóth Zsoltra emlékezünk

- Tiltott technológia – Gordon Murray T.50

- Versenyben edződve érkezik a Jaguar I-Pace

- Egy lány – egy tehetautó: Noémi és a Zil-130

A legfrissebb AFM a MotoGP, a rali-vb és a többi népszerű hazai és nemzetközi autósportszéria híreivel és háttéranyagaival megvásárolható az újságosoknál vagy előfizethető a formula.hu weboldalán.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: