DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Jöhet az újabb időmérős káosz?

A McLaren fiatal brit F1-es pilótája szerint ugyanaz a játék történhet meg idén is a monzai időmérőn, mint ami egy évvel ezelőtt - mindenki a szélárnyékra hajt majd és ebből lehetnek problémák.

Tavaly emlékezetes kavarodást hozott az Olasz Nagydíj időmérő edzése, hiszen a minél jobb szélárnyék-helyzet megtalálása miatt senki sem akart elöl menni, mindenki a másik mögé próbált helyezkedni - ebből viszont egy lassúsági verseny, majd kisebb botrány lett, a két Ferrari "összeveszése" is emlékezetes, de az is, hogy többen el sem jutottak a gyors körig. Ezt megelőzendő Michael Masi versenyigazgató kihirdetett egy minimum köridőt, amit teljesíteni kell a felvezető körön is, de Lando Norris szerint ez sem lesz elég.

kvali



"Szerintem most is nagyon hasonló lesz a helyzet a tavalyihoz, sok autó nem akar majd a sor elején menni. Szerintem izgalmas lesz majd nézni, mert hasonló lesz a tavalyihoz, meg amit láttunk a Formula-3-ban és a Formula-2-ben, ott is ilyesmi a helyzet" - magyarázta a McLaren brit Formula-1-es pilótája a második szabadedzést követően.

"Trükkös lesz megtalálni a megfelelő pozíciót, mert mindenki szélárnyékot akar majd fogni, hiszen az nagyon sokat segít itt. Ugyanakkor nem akarunk majd túl közel lenni a másikhoz, hogy alulkormányzottá váljon az autó a középső szektor kanyarjaiban. Ez nem könnyű, főleg az idei Formula-1-es autókkal, amelyekkel ez még rosszabb, mint a tavalyiakkal. Ki kell várnunk és kitalálni a jó megoldást."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: