DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Giovinazzi: Nem vehetik el az ülésem

Az Alfa Romeo olasz pilótája tisztában van a helyét megkérdőjelező véleményekkel, de úgy érzi, a jelenlegi teljesítményével 2021-ben is helye lesz az istállónál.

Antonio Giovinazzi második éve teljesít szolgálatot az Alfa Romeo Formula-1-es csapatánál, ám ez idő alatt kevés olyan megmozdulása volt, amivel meggyőzhette volna a közvéleményt a képességeiről. A Kimi Raikkönen mellett eltöltött első évében csúnyán kikapott a finntől, idén pedig az erősen alulteljesítő autója miatt nehezen tud érvényesülni, így nincs könnyű dolga, amikor a bizonyításról van szó. Formáját elnézve felröppentek olyan pletykák, hogy David Schumacher vagy Nico Hülkenberg érkezhet a helyére, de ő maga úgy érzi, megérdemli a helyét az F1 mezőnyében.

 giovinazzi-portre-20201



„Először is, amikor a Formula-1-be érkeztem, nem volt mögöttem egyetlen nagy név vagy szponzor sem. Kizárólag a tehetségem és az eredményeim miatt vagyok itt. Tudom, mennyire kritikus környezet a Formula-1, minden egyes versenyhétvégén jó formában kell lennünk. Azzal is tisztában vagyok, hogy akkor is lehet valakiből hős, ha az azt megelőző héten rosszul teljesített. Ha továbbra is gyors maradok és pontokat szerzek, akkor senki sem veheti el az ülésem. Meglátjuk mi lesz, de az biztos, hogy gyorsnak kell lennem és stabil teljesítményt kell nyújtanom” – idézte a pilóta ezzel kapcsolatos meglátásait a PlanetF1.

Az Olasz, a Toszkán és a Emilia-Romagna-i Nagydíjjal Giovinazzira idén nem kevesebb, mint három hazai verseny vár, ami extra löketet adhat számára a megvillanáshoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: