DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton üzent az unatkozó nézőknek

Az F1-es futamokat sorra megnyerő világbajnok megérti, a szurkolók miért zúgolódnak a kiszámítható futamok miatt, de szerinte a helyzetről a Mercedes és ő maga sem tehet.

Az izgalmakra éhező nézők a Formula-1 tavalyi erőviszonyaiból kiindulva megalapozottan remélték, hogy idén az utóbbi évek egyik legváltozatosabb szezonja vár ránk, de a valóság hamar kijózanított minden ábrándozó szurkolót. A Mercedes és Lewis Hamilton fölénye idén is akkora, hogy minden versenyhétvége felér azzal, mintha az Idétlen Időkig című film történetébe csöppentünk volna. A hatszoros világbajnok a csapatával karöltve rendületlenül menetel újabb sikere felé, miközben emberek milliói azt várják, boruljanak már fel végre az erőviszonyok, hiszen az F1 ettől sokkal érdekesebb is tudna lenni. Lewis Hamiltonnak van egy üzenete azok számára, akik a fenti nézetet vallják.

ham-belgagp1



„A szurkolóknak meg kell érteniük, hogy ez nem a mi hibánk. Pilótaként a ranglétrát megmászva kiérdemeltük a helyünket. A versenyhétvégéket elkötelezetten, mindent beleadva teljesítjük. Azokra a döntéshozókra kell nyomást gyakorolni, akik a szabályokat alkotják, és az autókat formálják. Remélem, hogy a 2022-es szabályváltozásokkal eljön a szorosabb versenyzés ideje” – magyarázta jogosan a pilóta, aki idén hét versenyből ötöt megnyerve jelenleg 47 pontos előnyt élvez az egyéni tabellán.

Hamilton saját elmondása szerint pontosan tudja, milyen érzés manapság F1-es szurkolónak lenni, hiszen ő is nézte a versenyeket, amikor Michael Schumacher uralta a mezőnyt. „A mostani szurkolók nevében nem beszélhetek, de én is átéltem néhány korszakot. Például tudom, milyen volt a Schumacher-éra. Tinédzser voltam akkoriban. Felébredtem, ettem egy szalonnás szendvicset, megnéztem a rajtot, lefeküdtem aludni, majd felkeltem a befutóra. Manapság ugyanezt tenném. El tudom képzelni, hogy nem ezek a legizgalmasabb versenyek” – idézte a pilótát a GP247.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: