DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mercedes az élen, Ferrari a mélyben az első szabadedzésen

A hűvös, de eddig száraz Belga Nagydíj első gyakorlásán a Mercedes, a Red Bull és a Racing Point között a szokásos erőviszonyok rajzolódtak ki, miközben Ferrari minden eddiginél gyengébben kezdett.

Egy szezonközi teszt mérsékelt tempójával folytatódott a Formula-1 idénye Belgiumban. Miközben az első szabadedzés kezdetét jelző óra nullát ütött, többnyire békésen szerelgető szakembereket és reflexgyakorlatokat végző pilótákat láthattunk a bokszutcában, mintsem pályára igyekvő autókat. Az első 45 perc ebből fakadóan meglehetősen csendesen zajlott le, bár erről a Haasnál talán máshogy nyilatkoznának, ugyanis Antonio Giovinazzin kívül az ő párosuk volt az egyetlen, akik még egy óra elteltével sem rendelkeztek mért körrel. Amit biztosra vehetünk, hogy Romain Grosjean autójában probléma akadt a Ferrari erőforrásával, amihez a szerelők az áramütés veszélye miatt gumikesztyűben szereltek, de Kevin Magnussennél is az erőforrással adódott gond.

A hűvös, de száraz időben zajló felkészülés nagy része tehát az ilyenkor szokásos programokkal és a pályával való ismerkedéssel telt el, és mindössze az utolsó fél órában jöttek az első lágy gumis próbálkozások. Ahogy azt idén megszokhattuk, az elejében a Mercedes, Red Bull, Racing Point hármasa sorakozott fel, mögöttük a McLaren, a Renault és az Alpha Tauri folytatta a sort, a Ferrari párosánál pedig még Kimi Raikkönen is gyorsabb kört produkált az Alfa Romeóval. 

Az utolsó körökben Valtteri Bottas élt át némi kellemetlenséget egy lassú defektből kifolyólag, de a pilóta humorral vette el a helyzet élét: csapatával megosztotta, hogy a napokban személyautóval is hasonlóan járt, így kezdi megszokni a helyzetet.

Az első szabadedzés végeredménye:



belgafp1ered

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: