DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Itt nem leszünk favoritok

A Red Bull pilótája szerint kicsi az esélye, hogy Spában kiemelkedő eredményt érjenek el, hiszen a pálya nem igazán kedvez az autójának, és az utóbbi évek vegyesen alakultak számára.

Alig pihent egy hétvégét az F1, most vasárnap újabb futam vár a mezőnyre. A Belga Nagydíj a soron következő helyszín, ahol az utóbbi években a Ferrari rendszeresen kihívás elé állította a favorit Mercedest, idén azonban egyedül a Red Bull lehet veszélyes a címvédőkre. Max verstappen elmondta, milyen esélyei lehetnek a hétvégén.

ver-portre-20201



„Eredmények szempontjából az utóbbi néhány évem vegyesen alakult, de sosem lehet tudni” – nyilatkozta a De Telegraafnak a pilóta, aki az utóbbi három évben egyszer harmadik lett, kétszer azonban kiesett a Belga Nagydíjról. „A vonalvezetés és a csomagunk miatt nem számítunk kiemelkedő eredményre, de a korábbi versenyekhez hasonlóan most is keményen fogjuk nyomni. A másodikak vagyunk a tabellán, így nem törhet meg a lendületünk. A hosszú egyenesek miatt itt könnyű előzni, de arra számítok, hogy az időmérőn közel lesznek hozzánk a csapatok. Tudjuk, hogy a Mercedesnek erős az autója, ők gyorsak lesznek.”

A Belga Nagydíj helyszíne egy ikonikus állomás az F1 versenynaptárában. Verstappen kedvencei közül sem hiányozhat. „Imádom Spát, nagyszerű újra itt vezetni. Régimódi helyszín, ami néhol egészen szűk. A szintkülönbségek fontos szerepet játszanak, és nincs túl sok lassú kanyar. Emiatt főleg a középső szektorban érezhető igazán a Formula-1 tempója” – idézte őt a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: