DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sajtó: A Haas kész megválni pilótáitól

Nico Hülkenberg számára elég valószínű opció lehet a Haas egyik ülése, miután a Motorsport információi szerint Gene Haas kész lecserélni a teljes pilótafelállását, mely 2017 óta változatlan.

A Haas 2016-ban érkezett meg a száguldó cirkuszba, akkor a Romain Grosjean-Esteban Gutierrez párossal, azonban a mexikóit egy évvel később leváltotta a Renault-tól érkező Kevin Magnussen.

A francia és a dán párosa azóta változatlan, s bár szép időszakokat is megéltek, gondolunk itt például a 2018-as konstruktőri ötödik helyezésre, de azóta leszállóágban van az istálló, a pilóták nem jönnek ki jól egymással és az autó teljesítménye is hagy kívánnivalót maga után.



A Motorsport.com információi szerint négy változatlan esztendőt követően a csapat tulajdonosa, Gene Haas kész megválni mindkét versenyzőjétől, és az egyik befutó a Nagy-Britanniában Sergio Perezt helyettesítő Nico Hülkenberg lehet, míg a másik pont a mexikói, amennyiben Vettel tényleg az Aston Martinhoz igazolna 2021-re.

Az értesülések szerint Magnussen még maradhatna is az istállónál, viszont kettejük viszonya Hülkenberggel nem épp derűs, így amellett, hogy Grosjeannak szinte biztosan el kell hagynia a Haast szezon végén, Kevin Magnussen is könnyedén ugyanerre a sorsra juthat.

Amennyiben Perez mégsem kényszerülne távozni a Racing Pointtól, sorban állnak Magnussen üléséért a Ferrari akadémistái is, így Callum Ilott, Robert Svarcman vagy éppen Mick Schumacher, bár a hétszeres világbajnok fiát legújabban az Alfa Romeóval boronálták össze, ahol Kimi Raikkönen még nem döntötte el, visszavonul-e.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: