DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az F1-ben nem lesz olyan bojkott, mint Amerikában

Lewis Hamilton, Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo is elmondta a véleményét az amerikai sportbojkottról - a négyszeres világbajnok szerint az számít, amit kamerán kívül tesz az ember.

Az Amerikai Egyesült Államokban a sportolók bojkottba kezdtek a wisconsini lövöldözés miatt, az NBA-ben és az MLB-ben is maradt el meccs, az NFL-ben edzés, a sportolók már-már a sztrájk felé hajlanak. Ezzel kapcsolatban több Formula-1-es versenyzőt is megkérdeztek a Belga Nagydíj sajtótájékoztatóján arról, hogy itt is lehet-e bojkott.

„Mi a téma előkerülése után ültünk össze és próbáltunk egy erős üzenetet küldeni ezzel kapcsolatban. Az első futamon szerintem ezt meg is tettük és nyilvánvaló volt, hogy mi ezt folytatni akarjuk, mert ez nem oldódik meg egyik napról a másikra. Szerintem az nem számít, hogy ki térdel, vagy ki nem, az számít, hogy együtt, egységben küldünk üzenetet. Hogy ez meddig tart, arra nincs válasz, de fontos, hogy ezt az üzenetet továbbra is küldjük, így folytatni fogjuk” – mondta Sebastian Vettel.

„Az amerikai sportolók nem mentek el a meccsekre, azokat elhalasztották, de én nem ismerem ennek a teljes hátterét, ez inkább Amerika-specifikus volt, mi pilótákként szerintem elégedettek lehetünk a tetteinkkel. Szerintem ez nem oldódik meg hamar, nyilván ez csak egy apró dolog, de sokan látják és értik. Viszont szerintem az, hogy nyilvánosan mit tesz valaki, az csak egy dolog, ami viszont fontosabb, hogy hogyan cselekszik, hogyan dönt akkor, amikor nem forog a kamera. Ez ránk is igaz” – tette hozzá a német.

„Hogy mérlegelek-e egy bojkottot? Mi beszélgetünk a dolgokról, a fontos dolgokról, együtt, csoportban, pilótákként, megosztjuk egymással a véleményünket. Viszont szerintem most nincs értelme ilyen messzire mennünk, bojkottálnunk egy futamot” – tette hozzá.

hammer



Lewis Hamilton is elmondta a véleményét arról, hogy Amerikában beindult a mérkőzések bojkottja. „Szerintem az hihetetlen, amit sokan csinálnak, sportolók, kommentátorok, akik a játékosokkal tartanak ebben, sajnálatos, hogy ott erre van szükség. De ez Amerikában van, nem hiszem, hogy itt, Belgiumban erre van szükség, itt ennek nincs akkora hatása, mint ott. Azt kell megnéznünk, hogy mi mit tehetünk” – mondta erről.

"Ez kemény... látni, hogy sportolók mit tesznek, hogy mit jelent ez, milyen messzire megy ez a dolog most még csak Amerikában, de az egész világban terjed már. Folyamatosan hallunk az ilyen esetekről és az a kérdés, hogy mikor fejeződik be, de csak történik és történik. Ezért tesznek drasztikusabb lépéseket a sportolók. Ez elég extrém, de szerintem amíg nincs változás, addig dörömbölni kell az ajtón. A mi sportunkban beszélni kell erről, de hogy mit tehetünk... meg kell próbálnunk valamit, de ezt meg kell beszélnünk" - tette hozzá Daniel Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: