DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Vettel: Voltam már jobban is, de nem vagyok frusztrált

A 2020-as Sebastian Vettel eddigi legrosszabb szezonja? A négyszeres világbajnok kitér a válasz elől, mondván, ő nem szereti felcímkézni éveit. Nem tartja magát frusztráltnak, de egyelőre azt sem érzi, képes lenne a nagy eredményekre.

A szezon első hat fordulója után Sebastian Vettel legjobb eredménye egy hatodik pozíció, a német 11. helyen áll a világbajnokságban. Mikor indult utoljára ilyen gyengén éve? Egészen 2008-ig, Toro Rossó-s szezonjáig kell visszamennünk, amikor a német egyetlen alkalommal szerzett pontot – egy ötödik hely formájában – az első hat verseny során. (Hozzá kell tenni, az az év pozitív kicsengésű volt, éppen Vettel áttörő szezonja: az utolsó harmadban Monzában megszerezte pályafutása első győzelmét a középcsapattal.) Maga a versenyző nem szívesen minősíti évének eddigi alakulását:

„Nem gondolom, hogy korrekt lenne felcímkézni a versenyeim vagy szezonjaim. Sok ember hajlamos azt mondani, ez volt a legjobb vagy legrosszabb versenyem, teljesítményem valaha. Szerintem nehéz ilyet kijelenteni, olyan sok versenyen vagyok túl” – válaszolt a Motorsport.com-nak arra Vettel, beszélhetünk-e eddigi legnehezebb szezonjáról.



Frusztrált-e a Ferrarit szezon végén elhagyó versenyző? „Nem vagyok frusztrált. Ahogy már mondtam, voltam jobban is. Nyilvánvalóan szeretek elöl küzdeni, szeretek győzni és azt érezni, hogy nagy eredményekre vagyok képes, eddig pedig ezt nem érezhettem.”

„Nehéz év lesz a rendelkezésünkre álló csomaggal, de szerintem Charles már bizonyította, hogy így is lehetnek jó versenyeink. Ha a megfelelő pozícióba tudunk jutni, ahol profitálhatunk a történésekből, akkor lehetséges a dobogó megszerzése” – beszélt csapattársáról, aki hat nagydíj alatt kétszer végzett már az első háromban. „Ez mindig így működött. Nekem is sokszor sikerült kihoznom belőle a jót, de mostanában sajnos annyira nem ment. Ha összegezzük, akkor nem ez volt a legjobb szezonkezdetem. De nem mennék el odáig, hogy frusztrációnak nevezzem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: