DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Todt Indianapolis visszahozásáról beszélt

Az FIA elnöke az idei Indy 500 alkalmából látogatott el az Indianapolis Motor Speedwayre, ahol óhatatlanul felmerült a kérdés, vajon az F1 visszatér-e a legendás pályára.

Jean Todt szombaton délelőtt látogatott az Egyesült Államok egyik legismertebb versenypályájára, ahol ezen a hétvégén rendezik a 104. Indy 500-as autóversenyt. Az FIA elnöke azzal a Roger Penskével töltötte a délelőttöt, aki tavaly novemberben a létesítményt és az IndyCar tulajdonjogait is felvásárolta.

 todt-portre-20201



Indianapolis 2000-től 2007-ig látta vendégül az F1-et, ezt követően a sorozat hosszú évekig nem látogatott az országba. Amikor 2012-ben visszatért, akkor a texasi COTA versenypályáját tette otthonává, így Indianapolisnak nem sikerült visszatérnie a körforgásba. Mivel Jean Todt épp a helyszínen tartózkodott, a Motorsport rákérdezett, van-e esélye a pályának ismét vendégül látnia az F1-et.  

„A naptárért a kereskedelmi jogok tulajdonosa felel, de Indianapolis nyilvánvalóan rendelkezik minden olyan összetevővel és létesítménnyel, amire egy Formula-1-es helyszínnek szüksége van. Roger Penske és a csapata átvette a vezetést, és lenyűgözött, amit ma reggel láttam. Minden fejlesztés rövid időn belül lezajlott. Indianapolis az amerikai autóversenyzés Szilícium-völgye, így természetesen jót tenne az F1-nek egy itteni verseny” – árulta el az FIA elnöke, aki külön elismerését fejezte ki az autósportban tevékenykedők felé, akik sokat tettek azért, hogy ismét felpezsdüljenek a világ versenypályái.

„Szerintem figyelemre méltó és dicséretes az az erőfeszítés, amit a különböző bajnokságok – Formula-1, Formula-E, IndyCar és a többi – tesz azért, hogy a versenyzést felélessze. A könnyű megoldás az lenne, hogy megvárjuk, míg visszatér az élet a normális kerékvágásba, de nem tudjuk, ez mikor fog bekövetkezni. Ebből fakadóan létfontosságú az újraindítás, így elismerést érdemel minden erőfeszítés, beleértve az indianapolisi is” – idézte őt a Motorsport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: