DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Marko: Kvjat nem teljesíti az elvártakat

A Red Bull pilótaprogramjáért felelős Helmut Marko elégedetlenségét fejezte ki Danyiil Kvjat teljesítményével kapcsolatban. Bár „nem tervezi” lecserélni a pilótát, elmondta, kik lehetnek az utódai.

A Red Bull csapata egy csúnya válást követően a 2019-es szezonra hívta vissza a Formula-1-be Danyiil Kvjatot. Az orosz azóta versenyez az energiaitalos gárda fiókcsapatánál, ám az idei teljesítményével nem mindenki elégedett. Míg tavaly 21 verseny alatt 37 pontot gyűjtött, és a kaotikus Német Nagydíjon a dobogóra is felállt, addig idén hat verseny után mindössze két pont áll a neve mellett. A csapattársa ellen sem biztató a mérlege, hiszen Pierre Gasly 14 egységnél tart, és minden egyes időmérőn előkelőbb pozíciót szerzett nála. Dr. Helmut Marko elismerte, hogy az orosz nyújthatna jobb teljesítményt.

 marko-portre-20191



„Igen, Danyiil nem úgy teljesít, ahogy azt elvárnánk tőle, de még mindig csak a szezon első felében járunk” – kommentálta röviden a helyzetet a tanácsadó. Bár a pilóta újbóli menesztésétől egyelőre messze vagyunk, de ha erre kerülne a sor, akkor természetesen szükség lenne egy méltó utódra.  A Red Bullnak az F2-ben, az F3-ban és a DTM-ben is versenyez saját nevelésű pilótája, de utóbbit, Lucas Auert Marko kizárta a jelöltek közül. Elmondása szerint a japán Yuki Tsunoda és az új-zélandi Liam Lawson jöhetne szóba egy esetleges pilótacsere kapcsán.

„Auer nincs rajta a listámon. A Formula-2-ben Tsunoda, a Formula-3-ban pedig Lawson az, aki szuperlicenszre esélyes, de nem tervezzük Kvjat lecserélését” – idézte Marko szavait a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: