DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„Ha minden jól megy, Claire Williams a héten távozik”

A Williams bejelentette a héten, hogy a Dorilton Capital nevű amerikai vállalat kezébe került az istálló, mely 1977 óta családi tulajdonban volt. Van, aki Claire Williams távozását prognosztizálja.

A holland Ziggo Sport csatorna Formula 1 Café című műsorában Renger van der Zande mondta el, hogy örülne, ha hamarosan felállítanák Claire Williamst a csapatvezetői cégből, ha már új vezetése van az istállónak. Szerinte Sir Frank Williams lánya – aki egyébként kizárólag ezért van a csapatfőnöki pozícióban – több rosszat okozott eddig az istállónak, mint amennyi hasznot hozott.

„Ha minden jól megy, akkor Claire már a jövő héten távozik” – mondta van der Zande. „Azért volt ott, ahol, mert ő volt a főnöknek a lánya, de többé már nem ez a helyzet” – szólt oda Claire Williamsnek a holland szakértő.



Van der Zande ezt követően azt is kifejtette, mi lehet a siker titka, amennyiben a Williams valóban az élmezőnybe akar visszatérni: „A Mercedes azért tud sikeres lenni a Formula-1-ben, mert a többi csapattól összevásárolta a legjobb mérnököket, ennyi a trükk.”

„Bár ez egy technikai sport, azért mégiscsak az emberekről szól. Ha a te csapatodban vannak a legjobb emberek, akkor messzire juthatsz, persze őket is össze kell hangolni, de ha ez is megvan, akkor már nem lehet gond” – árulta el a siker receptjét van der Zande.

A Williams egyelőre még mindig stabil utolsó, s bár az időmérős teljesítményük jelentősen javult tavalyhoz képest, a versenyeken egyelőre csak visszafelé lépkednek, és még pontot sem tudtak szerezni idén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: