DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Mercedesnél remélik, Wolff még évekig marad

Fantasztikus, humoros, igazságos vezető, egyben a csapat sikereinek egyik kulcsfigurája – így vélekedik a Mercedes technikai igazgatója Toto Wolffról, akitől nem szívesen búcsúzna el.

Toto Wolff 2013-ban került csapatvezetői pozícióba a német márka akkor még formálódó istállójánál, ami a következő szezontól elképesztő sikersorozatot kezdett meg a Formula-1-ben. A gárda azóta is töretlenül szárnyal, év végén azonban lejár Wolff szerződése, és benne van a pakliban, hogy máshol folytatja jövőjét. A témával kapcsolatban James Allison, az istálló technikai igazgatója nyilatkozott, aki elárulta, milyen ember Wolff, és mennyire nem szeretne tőle elbúcsúzni.

wolff-mercedes-1



„Szerintem ebben a csapatban egyikünk sem becsüli le Toto szerepét. Hosszú évek óta fenntartja a stabilitást, és a lehető legmagasabb szinteket tűzi ki elénk célként. Ezek a célok sosem válnak könnyebbé, viszont humorosan, igazságosan és egy bizonyos szintű kedvességgel kezeli azokat, így elképesztően élvezetes ebben a csapatban dolgozni. Belülről egy fantasztikus vezető, kívülről pedig megvéd minket attól a kígyóveremtől, amivé az F1 időnként válik. A csapat sikerének egyik legfontosabb figurája, és remélem, még évekig velünk marad” – idézte a Channel 4-nak adott interjúját a PlanetF1.

Nemcsak Allison, hanem a csapat vezérpilótája, Lewis Hamilton is szívesen dolgozik az osztrák vezetővel. Korábban úgy nyilatkozott, Wolfftól teszi függővé, hogy 2021-ben is a Mercedesnél folytatja-e, később azonban már úgy fogalmazott, egy csapat sokkal több egyetlen embernél. Hogy a címvédő gárda két kulcsfigurája merre folytatja jövőjét, az egyelőre még kérdéses.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: