DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Meglepetések várhatnak ránk a szezon végén

Az idei F1-es versenynaptár utolsó néhány állomásai között a megszokott helyszínek mellett néhány meglepetés is szerepelhet - árulta el a világbajnokság versenyigazgatója.

A világjárvány miatt meglehetősen szokatlanul zajlik az idei Formula-1-es világbajnokság, hiszen a szervezők menet közben állítják össze a versenynaptár előttünk álló szakaszát. Eddig 13 versenyhétvégét jelentett be a sorozat, de szinte biztos, hogy a mostani utolsó, november elsejei futamot még követi néhány európai és/vagy közel-keleti esemény. Arról régóta pletykálnak, hogy a szezonzárót a jól megszokott Abu Dhabiban tarthatják, a legutóbbi hírek szerint pedig Jerez és Isztambul is versenyt rendezne. Michael Masi ezzel a témával kapcsolatban osztott meg néhány információt.

 f1-grid-20191



"Lehetnek meglepetések és olyan helyszínek is, amelyekhez hozzá vagyunk szokva" - nyilatkozta a versenyigazgató a Sky Sportsnak. "Eddig több izgalmas eseményt láthattunk, remélhetőleg ez így lesz az év hátralévő szakaszában is. Mindenkinek jár az elismerés, hogy idáig eljutottunk, hiszen nem olyan régen a 15-16 futamot elképzelhetetlennek tartottunk. Mindenki számára kihívás volt, de az FIA és az F1 Csoport keményen dolgozik azon, hogy a 2020-as világbajnokság minél több versenyhétvégéből álljon. A sorozat érdeke, hogy a lehető legtöbb versenyt rendezzük."

Hogy milyen meglepetésekre számíthatunk, az idővel kiderül, mindenesetre egy kontinensnyi helyszínt kizárhatunk, hiszen az F1 úgy döntött, Amerikába idén biztosan nem látogat el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: