DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Mercedes megvédte Bottast

A csapat technikai igazgatója vette védelmébe Valtteri Bottast és a legutóbb látott teljesítményét. Allison szerint más pályán a finn meg tudta volna előzni Verstappent.

Valtteri Bottas reménytelien vágott bele a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjba, ám végül keserűen távozott Barcelonából. A versenyen egyértelmű célként a futamgyőzelmet tűzte ki, de végül 44 másodperces hátránnyal tehetetlenül ért célba a harmadik helyen. Elé a Red Bull reménysége, Max Verstappen is befurakodott, így értékes pontok úsztak el Lewis Hamilton ellen a világbajnoki küzdelemben. James Allison azonban védelmébe vette Bottast, és elárulta, miért volt nehéz dolga a pilótának.

 bottas-portre-20201



"Nem hiszem, hogy erőtlennek kellene nevezni. Előzés szempontjából ez egy nehéz pálya. Habár volt előnyünk a Red Bullhoz képest, ez az előzéshez egyértelműen nem volt elég. Valtterinek rossz volt a rajtja, de visszaküzdötte magát az élen zajló csatába. Nem tartom rossz teljesítménynek, egyszerűen csak nem indult olyan jól, mint Lewis. A tempója megvolt, és ha szabad lett volna előtte a levegő, akkor Max előtt végez" - idézte a PlanetF1.

A futam előtt Toto Wolff arról beszélt, a Mercedes egyértelmű fölénye ellenére Verstappen a futam favoritja. Allison elmagyarázta, mire gondolhatott a csapatfőnök. "Szerintem arra utalt, hogyan éreztük magunkat mindannyian a múltkori vereség után. [Verstappen] számára most negatívum volt, hogy nem bírt elég jó tempóval, számunkra pedig kifejtették pozitív hatásukat azok a módosítások, amiket az autó és a gumik kímélése érdekében Silverstone óta eszközöltünk. Az első silverstone-i futam után túlságosan a bal első kerékre helyeztük a hangsúlyt, és nem figyeltünk eléggé a hátsó kerekek hólyagosodására." - foglalta össze a szakember a mostani siker kulcsát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: