DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Perez remeklése nem lepte meg a Racing Pointot

A koronavírus-fertőzés és a kétfutamnyi kihagyás sem fogott Sergio Perezen, aki a 4. rajthelyet szerezte meg a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén. Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke kijelentette: egyáltalán nem lepte meg a mexikói pilóta remek teljesítménye.

Perez tulajdonképpen ott folytatta, ahol a Hungaroringen abbahagyta: nálunk is a 4. helyről startolt és Barcelonában is hasonló pozícióból indul majd. A két futam között kihagyott két viadalt, átesett a koronavírus-fertőzésen, márpedig ennyi minden után aligha lehetett ilyen szintű teljesítményt elvárni. 

perez_1



„Nem igazán – felelte Otmar Szafnauer csapatfőnök a Racing Point online sajtóértekezletén arra a kérdésre, hogy meglepődött-e Perez időmérős produkcióján. „Egyébként amíg távol volt, majdnem végig jól érezte magát. Egy nap volt, amikor fejfájásról tett említést és valójában nem értette, hogy miért nem ülhet autóba. Tréningezett is az apartmanban a karantén ideje alatt, szóval az erőnléte remek maradt és a közérzete is jó volt. A teljesítményén nem vagyok meglepődve, hiszen a versenyzők itt gyakran vezetnek és úgy ismerik az egész pályát, mint a tenyerüket!”

Emlékezetes: az elmúlt hetek arról szóltak, hogy a Racing Point a még több évig érvényben lévő szerződése ellenére útilaput köthet Perez talpára, hogy helyet csináljanak a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelnek. A mexikói csütörtökön minden eddiginél határozottabban közölte, hogy tudomása szerint nincs veszélyben a helye és arra számít, hogy maradhat a Lawrence Stroll fennhatósága alá tartozó különítménynél. A nemzetközi sajtó már a létező összes formában megpróbálta kihúzni az igazságot az érintett felekből, ezen a szombati eseményen is volt, aki megpróbálta csőbe húzni Szafnauert. A kérdés úgy hangzott, hogy mit szól a német pilóta küszködésének újabb epizódjához, amelyre a szakvezető lazán ennyit válaszolt: „Tetszik, ahogyan fel lett vezetve a kérdés, de csak annyit tudok mondani erre, hogy a saját versenyzőinkkel foglalkozom, nem pedig Sebastiannal…”

Noha a Racing Point RP20-asa az évad egyik legígéretesebb autója, mostanáig a különítmény egyszer sem tudott dobogós helyezést szerezni. Vajon a Spanyol Nagydíjon végre összejöhet? „Nos, az a célunk, hogy dobogóra kerüljünk. Verstappen hosszú etapos tempója nagyon erősnek tűnt tegnap, de keményen fogjuk nyomni gázt” – fogalmazott a mexikói pilóta, akit csapattársa, Lance Stroll követett a kvalifikációs eredménylista 5. helyén.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: