DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Javulóban Albon, de többet várt az időmérőtől

A hatodik rajthelyet megszerző Red Bull-pilóta a szezonnyitó óta nem indulhatott ilyen elölről. Bízik benne, hogy az RB16 kiváló silverstone-i gumikezelése most is segíteni fogja.

Három pocsék időmérős szereplés után – a Magyar és a Brit Nagydíjon még a Q3-ba sem jutott be – végre javulás érződik Alex Albon szombati szereplésén. A thai pilóta hatodik helyezést szerzett Barcelonában, ami 2020-as szezonjának második legjobb startpozíciója. Max Verstappen azonban még mindig más szintet képvisel: a csapattárs 0,737 másodperccel volt gyorsabb a Q3-ban, a két Red Bull közé pedig beékelődik mindkét Racing Point. Albon szombati nyilatkozata is inkább csalódott, semmint pozitív.

„Nem nevezném nagyszerűnek, igazság szerint kicsit többre számítottam az időmérőtől. Jobb volt az érzet használt gumikon, az első és második etapon is, aminek ki kell derítenünk az okát” – mondta Albon a helyszíni riportereknek.



Arra számít, a versenyen az abroncsok kulcsszerepet játszanak, de más módon, mint Silverstone-ban: „A gumikopás itt még agresszívabb, mint múlt hétvégén volt. Akkor inkább a szemcsésedés jelentette a gondot, most a szimpla kopás. Reméljük, hogy másoknak lesznek szemcsésedési gondjaik, nekünk viszont nem. Máskülönben ez a kopás versenye lesz, amiben szerintem a Mercik igen erősek.”

A bajnokság hatodik helyén álló Albon abban azért bízhat, hogy a futamokon rendszeresen erősebb, mint az időmérő edzéseken, egy negyedik és két ötödik pozíció is áll már 2020-as eredménylistáján.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: