DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: Időmérőn nem, versenyen talán

A Red Bull F1-es pilótája jobban szerette volna, ha lágyabb gumikeverékeket kell használni, szerinte a mostaniak túl kemények a legutóbbi hétvége megismétléséhez. Az időmérőn nincs esélyük.

A legutóbbi futamon aratott győzelme után sokan Barcelonában is azt várják Max Verstappentől, hogy megszorongatja a Mercedeseket, de a pénteki első két szabadedzés nem azt mutatja, hogy bárkinek is lehet esélye a világbajnok istállóval szemben - Verstappen bejött harmadiknak, de jelentős lemaradásban volt a Hamilton-Bottas pároshoz képest. Az időmérőn nem számít meglepetésre.

"Én nem hiszem, hogy az időmérőn képesek lehetünk megverni a Mercedest, ők túl gyorsak. A futam más kérdés, ki tudja, én ma nagyszerűen éreztem magam az autóban. Meglátjuk, hogy vasárnap is ugyanúgy alakul-e a dolog" - mondta a második barcelonai szabadedzés után a Red Bull holland pilótája a Sky Sportsnak.

33



"Hogy milyen a helyzet téli tesztekhez képest? Ezt elég nehéz megmondani, mert sokkal melegebb van most, szóval akármit is tanultunk meg a téli tesztekből, az most nem számít. Viszont szerintem az autó elég jól teljesített ma. Egy körön hiányzik a tempónk a Mercedeshez képest, de összességében pozitívan értékelem a napot, főleg a hosszabb etapokat" - értékelt Verstappen.

"Ami a gumikat illeti: a legkeményebb keveréket használjuk, az rendben van, az kezelhető. Jobban szerettem volna, ha kicsit puhább keverékeket használunk, de most ez van. Szerintem ezek a keverékek most annyira kemények, hogy nem lesz olyan extrém a helyzet, mint Silverstone-ban a második hétvégén."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: