Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. szeptember 28. hétfő
F1

„Vettel szebb válást érdemelne”

Leo Turrini szerint Sebastian Vettel utolsó ferraris éve pontosan úgy alakul, ahogy azt várni lehetett - bizalmatlanság, kínos feszültség, eredménytelenség. Nem ezt érdemli.

Sokan fejtegetik, hogy mi is a helyzet valójában Sebastian Vettellel a Ferrarinál, hiszen az már a távozását bejelentő hír után egyértelművé vált, hogy ez egy feszült év lesz a felek között, ráadásul az autó is egészen pocsék, ami szintén nem segít a helyzetet. Ezt tetézi az, hogy az első futamon a fékrendszerrel volt valami technikai probléma a németnél, a két brit hétvége után pedig kiderült, hogy karosszériát kell cserélni, mert az nem volt jó - nem feltétlenül ez a legelegánsabb válás...

válás"Ez pontosan úgy történik, ahogy arra számítani lehetett. Öt futam után kevesebb, mint negyedannyi pontja van, mint a csapattársának. Az autó olyan, amilyen, mindkettejük számára olyan, de ez a feszültség kezd egyre kínosabbá válni" - írta elemzésében a Ferrarival kapcsolatban bennfentesnek számító olasz újságíró, Leo Turrini. Szerinte egyébként a négyszeres világbajnok ennél szebb búcsút érdemelne.

"Seb többé már nem titkolja azt a bizalmatlanságot, ami a csapat vezetősége felé megvan, elég csak megnézni azt, amit a stratégiáról mondott a legutóbbi futammal kapcsolatban. Nincs másról szó, mint az autó katasztrofális határairól, de Vettel egy szebb elválást érdemel" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?