DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Vettel szebb válást érdemelne”

Leo Turrini szerint Sebastian Vettel utolsó ferraris éve pontosan úgy alakul, ahogy azt várni lehetett - bizalmatlanság, kínos feszültség, eredménytelenség. Nem ezt érdemli.

Sokan fejtegetik, hogy mi is a helyzet valójában Sebastian Vettellel a Ferrarinál, hiszen az már a távozását bejelentő hír után egyértelművé vált, hogy ez egy feszült év lesz a felek között, ráadásul az autó is egészen pocsék, ami szintén nem segít a helyzetet. Ezt tetézi az, hogy az első futamon a fékrendszerrel volt valami technikai probléma a németnél, a két brit hétvége után pedig kiderült, hogy karosszériát kell cserélni, mert az nem volt jó - nem feltétlenül ez a legelegánsabb válás...

válás



"Ez pontosan úgy történik, ahogy arra számítani lehetett. Öt futam után kevesebb, mint negyedannyi pontja van, mint a csapattársának. Az autó olyan, amilyen, mindkettejük számára olyan, de ez a feszültség kezd egyre kínosabbá válni" - írta elemzésében a Ferrarival kapcsolatban bennfentesnek számító olasz újságíró, Leo Turrini. Szerinte egyébként a négyszeres világbajnok ennél szebb búcsút érdemelne.

"Seb többé már nem titkolja azt a bizalmatlanságot, ami a csapat vezetősége felé megvan, elég csak megnézni azt, amit a stratégiáról mondott a legutóbbi futammal kapcsolatban. Nincs másról szó, mint az autó katasztrofális határairól, de Vettel egy szebb elválást érdemel" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: