DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen átérzi Vettel helyzetét

A finn pilóta párhuzamot vont a Ferrari és az Alfa Romeo idei gyenge teljesítménye között, és azt is elárulta, mennyire lehet nehéz dolga Vettelnek idén a vörösöknél.

Kimi Raikkönen 2007 és 2009 között, majd 2014 és 2018 között összesen 151 nagydíjon állt rajthoz a Ferrari színeiben, így a modern F1-es érában az istálló egyik legtapasztaltabb pilótájának számít. Mivel kívül-belül ismeri az olasz istállót, így alkalmas személynek tűnhet arra, hogy elárulja, milyen nehézségekkel nézhet szembe Sebastian Vettel, akinek viszonya az utóbbi hónapokban csúnyán megromlott a legendás csapattal. A Spanyol Nagydíj sajtótájékoztatóján szegezték Raikkönennek a kérdést, vajon milyen lehet most Vettelnek lenni a Ferrarinál, amire a finn az alábbi, tőle szokatlanul hosszú választ adta.

 rai-portre-2021



"Én nem érzékeltem különbséget más csapatokhoz képest. Az újságokat olvasva rosszabbnak tűnhet a helyzet, de én nem olvasok újságot. A helyzetük szerintem olyan, mint a miénk: elégedetlenek, mert nem teljesítenek elég jól, de ez is a játék része. Nem gondolom, hogy náluk ez máshogy lenne. Néha történnek rossz dolgok, az olasz média kemény tud lenni, de ez ilyen. A média gyorsan megírja, ha nem teljesítünk jól, de amikor meg jól megy, akkor a legjobb barátunk. Ilyen ez a világ. Biztosan elégedetlen, de nem igazán látok bele a helyzetébe. A Ferrari az a Ferrari, de [Vettel] elég régóta versenyez ahhoz, hogy tudja, ilyen napjai is lehetnek" - nyilatkozta a finn.

Sebastian Vettel szerződése év végén jár le a Ferrarival, és a versenynaptár jelenlegi állása szerint még nyolc versenyt teljesít az istállóval.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: