DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Folyton le akarnak lassítani minket

A fenti kijelentéssel reagált Lewis Hamilton az FIA mai rendkívüli szabálymódosítására, amellyel egy csapásra betiltják az F1-es motorok időmérős módját. Szerinte egyértelműen a Mercedest célozták.

A Formula-1-et ellenőrző FIA a mai napon váratlan levelet küldött szét a tíz csapat számára, amelyben közölték: új technikai előírást készülnek bevezetni a Belga Nagydíj hétvégéjétől, amely értelmében szabálytalanná válnak az erőforrások időmérős beállításai, vagy ahogy a köznyelv hívja ezeket, "partimódok". A többséggel ellentétben a Mercedes pilótáját, Lewis Hamiltont nem érte meglepetésként a korlátozás, szerinte ugyanis ez egyértelműen a Mercedes fölénye elleni lépés, és a döntéshozók egyébként is rendszeresen a csapat akadályozásán dolgoznak. "Nem meglepő, mindig le akarnak minket lassítani. Viszont ez nem jelent túl nagy változást, szóval nincs gond" - idézte a PlanetF1 a világbajnok szavait.

 ham-portre-barca-2020



A hatszoros világbajnok a közvéleménnyel ellentétben azt állítja, a Mercedes sem fog többet veszíteni a szabálymódosítással, mint mások. "Nem" - jelentette ki. "A srácok a csapatban nagyszerű munkát végeztek a motorral. Nyilvánvalóan minket akarnak lelassítani, de nem hiszem, hogy az elvártaknak megfelelő eredményt fogják ezzel elérni."

A Mercedes riválisai eközben arra számítanak, a szabálymódosítással a címvédő gárda elveszíti egyik komoly fegyverét. Például Helmut Marko szerint az Ezüst Nyilak ha csak egy-egy körre is, de 0,7-1,0 másodpercet nyernek a "partimóddal."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: