DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettelnek is kellett volna egy Jean Todt, aki az asztalra csap a Ferrarinál?

Ez kezd kicsit olyan lenni, mint hogy ami nincs fönt Facebookon, az meg sem történt: akinek nincs véleménye Sebastian Vettelről, az nem is igazi F1-es bennfentes! Most Ralf Schumacher beszélt róla, meg az időkről, amikor még borozni lehetett a Ferrarinál.

A Ferrari német pilótájának jövője forró téma a paddockban és az azon a járvány miatt kívül rekedt szakértők között is, amióta a csapat kiadta az útját az év végétől kezdve. Vettel eközben egyáltalán nem tud megbarátkozni az idei autójával, az eddigi futamok többségén a középmezőnyben kallódott, és leggyengébb szezonkezdetét teljesíti a 2008-as Toro Rossó-s éve óta. Vannak, akik azt prognosztizálják, hogy a négyszeres bajnok már ezt az évet sem futja végig a csapattal, amellyel az egyre egyértelműbb jelek szerint eléggé megromlott a viszonya az elmúlt hónapokban. 

Vettel



Újabban Vettel honfitársát, Ralf Schumachert kérdezték a ferraris kilátásairól, arra kérve őt, nevezze meg a különbségeket és hasonlóságokat Vettel mostani és Michael Schumacher korábbi, jóval sikeresebb Maranellóban töltött időszaka között.

„Lehetetlen összehasonlítani az akkori csapatot a mostanival. Michael is világbajnokként érkezett hozzájuk, de persze az egy olyan időszak volt, amikor a Ferrarinak nagyon kellett egy húzónév. Michael pontosan tudta, hogy mire vágyik, és persze nagyon szerencsés is volt, hogy többen is vele tartottak a Benettontól. És megjött Jean Todt, akinek egyik első lépése volt, hogy megtiltotta a vörösbor fogyasztását az ebédidő alatt, ami a Ferrarinál akkoriban még mindig bevett szokás volt. Michael minden lehetőséget megkapott, és kétlem, hogy Sebastiannal is ez lett volna a helyzet” – mutatott rá Ralf Schumacher az AvD Motorsport Talk című műrosban.

Vettel számára a jelek szerint a Racing Point jelentheti az egyetlen menedéket az F1-ben maradásra – a jövőre Aston Martin névre váltó istállóval már tárgyaltak a folytatásról, Schumacherben pedig él a remény, hogy egy új istállónál a német újraélesztheti karrierjét.

„Ha úgy alakul, hogy a csapatok viszonylag alacsony áron hozzájuthatnak más autók alkatrészeihez, az teljesen új utakat nyithat ki Sebastian előtt. A világ pedig most nehéz időket él, és nem hiszem, hogy minden gyártó F1-es jövője kőbe lenne vésve. Ezért is lenne kár, ha Sebastian most dobná be a törölközőt. Szerintem ő sem így szeretne távozni, és nem is ezt érdemli. Remélem, látni fogjuk még a magabiztos Sebastiant, és szerez még egy-két szép eredményt a jövőben, mert kár lenne, ha most távozna.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: