DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Ennél rosszabb nem lehet

A Ferrari négyszeres világbajnok F1-es pilótája szerint eddig csak Magyarországon volt nagyjából normális futama, a többinél gondok adódtak - viszont optimista, hogy ennél csak jobb lehet a folytatás.

Karrierje legsötétetebb időszakát éli Sebastian Vettel, sokan a négyszeres világbajnok visszavonulásáért kiáltanak és eddig ebben a szezonban csak szenved - ami a tavalyi és részben a tavalyelőtti idényével együtt már elég hosszú időszakot ölel fel. A német pilóta el is mondta, hogy ennél lejjebb már nem kerülhet, így próbálja meg pozitívabban látni a világot.

"Ez most nyilván nem a legjobb időszakom, de bízom a csapatomban, amely körülöttem van és mindenkiben a garázsban. Egyáltalán nem akarok belemenni ezekbe a politikai beszélgetésekbe, de abszolút nincsenek előítéleteim, hiszek a következő futamban és nem gondolom, hogy a jelenleginél sokkal rosszabb lehet a helyzet, úgyhogy jobb lesz" - mondta még vasárnap Silverstone-ban Vettel.

what



"Ausztriában nyilvánvalóvan volt némi gondunk a fékekkel, valószínűleg az egy rossz szett volt, ami rossz érzést okozott az időmérőn és a futamon is. Aztán a második verseny nyilván elég rövidre sikerült" - utalt arra, hogy Charles Leclerc mindkettejük futamának véget vetett. "Utána Magyarországon egy elég eseménytelen futamot teljesítettünk, de mondhatjuk, hogy az normálisabb volt. Aztán jöttünk ide."

Silverstone-ban már az első hétvége elejétől folyamatosan szenvedett az autóval, több technikai hiba is hátráltatta. "Csak két hétről van szó, de ez elég hosszú tud lenni, ha egyáltalán nem tudunk érdemi előrelépést tenni. Alapvetően optimista vagyok és mindig úgy kelek fel, hogy a legjobb formámat hozzam, de egy normális, tiszta versenyre van szükségünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: