DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„Verstappen érettsége megkérdőjelezhetetlen”

A Jordan egykori tervezője, Gary Anderson úgy látja, Verstappen egyre érettebb és megfontoltabb a volán mögött, jelenleg pedig már csak csapata gátolja a világbajnoki cím megszerzésében.

A második Silverstone-i versenyen Max Verstappen és a Red Bull egészen elképesztő, néhol hajmeresztő stratégiával tudott felülkerekedni a Mercedeseken, és a negyedik helyről indulva nyerték meg a 70. Évfordulós Nagydíjat - amit mi is kibeszéltünk legújabb podcast-adásunkban.

A Jordan korábbi tervezője, Gary Anderson úgy érzi, végre benőtt a holland feje lágya, aki még mindig csak huszonkét esztendős: „Verstappen érettsége és előre gondolkodása most már egyértelműen látszik, sokkal megfontoltabb” – mondta Anderson a The Race oldalának.



„Benne volt a kockázat abban, hogy a Q2-ben kemény gumikon próbálkoztak, mert könnyedén a tizenegyedik helyen találhatta volna magát, de ők kockáztattak és végül jól sült el a dolog. Vannak pályák, melyeken többet jelent győzni, Silverstone is ezek közé tartozik.”

„Verstappen a negyedik helyről rajtolva győzte le a Mercedeseket. Ha valaki a negyedik pozícióból indul és a safety car segítsége nélkül nyeri meg a versenyt, az mosollyal az arcán térhet haza” – mondta a szakértő, aki ezután témát váltott, és Verstappen világbajnoki esélyeiről kezdett el beszélni, aki a második a pontversenyben, harminc ponttal lemaradva Hamiltontól.

„Max a legutóbbi versenyeken megmutatta, hogy jól érzi magát az autóban, hiszen megvan benne az a mentális extra, hogy még viccelődni is marad energiája a rádión keresztül, ez pedig azzal járhat, hogy jobban bírja majd a stresszt. Mind tudjuk, hogy a Red Bull egyelőre még nincsen azon a szinten, ahol lenni szeretnének, szóval kíváncsian várom, hogy előrébb tudnak-e lépni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: