DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mercedes: Lehet, hogy megint hülyének fogunk tűnni

Andrew Shovlin szerint a C1-es abroncs egy kicsit elfedhet a gondjaikból, de ha nem oldják meg azt, ami a vesztüket okozta Silverstone-ban, akkor Barcelonában is szenvedni fognak.

A Mercedes a rossz gumikezelés miatt veszítette el veretlenségét a mögöttünk hagyott hétvégén, hiszen a Red Bull és Max Verstappen ezzel tudta kisakkozni a Hamilton-Bottas párost - a világbajnok istállónál be is ismerik, hogy ezen muszáj lesz javítaniuk, méghozzá nagyon sürgősen, mert ez a folytatásban is komoly problémákat okozhat számukra.

hame



"Nagyon-nagyon rossz oldalán voltunk a hólyagosodásnak, miközben a Red Bull ennek a skálának a legjobb pozíciójában. Ezt a dolgot meg kell értenünk" - mondta futamértékelőjében Andrew Shovlin, a Mercedes vezető versenymérnöke. "Vannak futamok, amikor mindenki egy hajóban evez, de mi miért vagyunk kívülállók? Most még erre nincs meg a válaszunk. Ezt viszont nagyon sürgősen meg kellene oldani, mert megyünk Barcelonába, pénteken már a pályán leszünk, harminc fok lesz, a pálya hasonlít a silverstone-i-ra" - magyarázta.

Hozzátette, hogy Barcelonában ismét használhatják majd a C1-es gumikat, amikre a második silverstone-i hétvégén nem volt lehetőségük. "Ha nem tudjuk megoldani, akkor a C1-gyel egy kicsit még elrejthetjük, de akkor is használni kell azokat az abroncsokat, amiken most szenvedtünk. Őszintén szólva ha nem javulunk, akkor Spanyolországban is bajban leszünk. Tartunk tőle, hogy ha nem leszünk úrrá a helyzeten, akkor megint hülyének fogunk tűnni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: