DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Nemzetközi sajtóvisszhang: Mad Max könyörtelen

Nemcsak a holland újságírók magasztalták az egekig Max Verstappent a hétvégi teljesítménye után. Nemzetközi sajtóvisszhang a 70. Évfordulós Nagydíjról, ahol megmutatkozott a Mercedes „Achilles-sarka”.

A Red Bull és Max Verstappen a zseniális gumikezelésének köszönhetően meg tudta nyerni a második Silverstone-i versenyt, miközben a Mercedesek megették az abroncsaikat. Így vélekedik a nemzetközi sajtó a 70. Évfordulós Nagydíjon történtekről.

„A holland a rajtnál rögtön elkapta Hülkenberget, aztán remek stratégiával került a Mercedesek elé. A 22 éves pilóta és az autója sokkal jobban meg tudták óvni a gumikat, és kihasználták a nagyszerű első etapot a kemény keverékeken. Meggyőzően tudta tartani a lépést az élmenőkkel, majd Bottast is faképnél hagyta egy fantasztikus előzés után” – írja a német Auto Motor und Sport.

A Sky Sports-nál rámutattak, mi a Mercedes gyenge pontja: „Egy olyan napon, amikor megmutatkozott a Mercedes korábbi „Achilles-sarka” – a gumikezelés meleg körülmények között -, a Red Bull döntése, hogy kemény kerekeken kvalifikálnak, abszolút kifizetődött. Verstappen briliáns versenyt futott, sokkal tovább bírta a pályán, mint bármelyik Mercedes, az első szakaszban pedig megágyazott a győzelmének. Bár az első bokszkiállás után visszaesett Bottas mögé, de ellentmondást nem tűrve előzte meg a finnt azonnal.”



A francia L’Equipe-nél már inkább úgy látják, hogy ezt inkább a Mercedes vesztette el, mint Verstappenék nyerték meg: „Egy szokatlan stratégiának köszönhetően Verstappen dominálta a hétvégi nagydíjat. A holland sikeréhez hozzájárultak a Mercedes rossz döntései: Bottast túl hamar hozták ki a második kerékcserére, ezzel arra kényszerítették, hogy engedje el csapattársát a verseny végén.”

A spanyol és az olasz újságok viszont már inkább Max Verstappen zseniális teljesítményére hívták fel az emberek figyelmét: „Verstappen pontosan Bottas mögé jött ki a bokszkiállás után, akinek „Mad Max” esélyt sem adott, azonnal megtámadta és a külső ívet használva előzte meg. A legnagyobb feltörekvőben lévő sztár mindkét Mercedest legyőzte egy nagyszerű stratégiával. Micsoda matematikai teljesítmény a kiszámíthatatlan gumikkal és micsoda győzelem Max számára!” – áll az AS-ban.

Az olasz La Gazzetta dello Sport szűkszavúbban foglalta össze a címlapon a tegnapi versenyt, akik szerint már szombaton előkészítette ezt a sikert a Red Bull: „Kiváló döntés volt, mikor a Q2-ben a kemény keverékeket használták, miközben a Mercedesnél a közepes mellett tették le a voksukat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: