DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kútba estek Ricciardo reményei

A Renault ausztrál pilótája a vasárnapi nagydíjat dobogós reményekkel kezdte, de végül pontokat sem sikerült szereznie. Elmondta, miért volt egyre nehezebb és nehezebb a napja.

A tavalyi szezon óta talán először érezte magát ennyire közel a pezsgőzéshez a Renault pilótája, Daniel Ricciardo, aki a második silverstone-i F1-es futamon a csapat fejlesztéseinek köszönhetően az ötödik rajthelyet szerezte meg. Az 52 körös viadal elején még élt benne a remény az ünneplésre, de az idő előrehaladtával egyre nehezebbé vált a helyzete.

ric-portre-20201



"A mai egy tipikusan olyan nap volt, amikor a dolgok egyre rosszabbá és rosszabbá váltak" - értékelt a pilóta. "Az eleje rendben volt, megtartottam a hatodik helyet, és az előttem állók tempójával autóztam. A kiállásomkor egy újabb szett közepest kaptam, amit nehéz volt életben tartanom. Ki kellett állnom keményekért, aztán a hármas kanyarban zűrös lett a helyzet. Carlos [Sainz] ellen védekezve megpördültem, így a versenyemnek annyi lett. Ezt le kell nyelnünk. Frusztráló nap volt, de sokat tanultunk az utóbbi két hétből, amiből profitálhatunk."

Ricciardo végül pontok nélkül, a 14. helyen zárta a futamot. Érzése szerint a stratégiát tekintve tehetetlenek voltak, mivel nem rendelkeztek elég szettel a jól működő kemény keverékekből. "Az egyetlen dolog, ami visszatartott minket, az a közepes gumi volt. Csak egy garnitúra keménnyel rendelkeztünk. Az első szett közepes nem volt gond, azokkal tartottunk a Racing Pointokat, de aztán feltettünk belőlük egy újat, és azok nem működtek. A megpördüléssel azokat ki is nyírtam, szóval a kútba esett a futamom. Nagy reményekkel, kevés jutalommal zárult a vasárnapom" - idézte őt a PlanetF1.

Ricciardo csapattársa sokkal derűsebb versenyt zárt, a 14. rajthelyről a 8. pozícióba sikerült felkapaszkodnia. Esteban Ocon az agresszív stratégiát méltatta, és elárulta: szerinte egy jobb rajtpozícióval még jobb eredményt tudott volna elérni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: