DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Sainz: A bokszban ment el a versenyem

A mclarenes Carlos Sainz elképesztően csalódott a 70. Évfordulós Nagydíjon elért eredményével. Bár volt esélye a pontszerzése, végül egy rosszul sikerült kerékcsere elvette tőle ezt a lehetőséget.

Carlos Sainz a 70. Évfordulós Nagydíjon egy időben még a negyedik helyen is autózott, azonban mikor kiállt kereket cserélni, gondok adódtak a bal hátsó keréknél lévő pisztollyal, így legalább öt másodpercet ott hagyott a bokszutcában a spanyol.

Ha ez még nem lett volna elegendő, mikor végre kiengedték, majdnem összeütközött Esteban Oconnal is, s végül csak kiváló reflexeinek volt köszönhető, hogy nem vitte el a McLarenjét a francia pilóta.



Sainz csalódottan értékelte a megszerzett tizenharmadik pozíciót: „Ez egy újabb csalódást keltő nap volt. Tudtuk, hogy tökéletes versenyre lesz szükségünk, de ez nem jött össze, még annak ellenére sem, hogy az első etapot követően ígéretes helyen álltunk” – írta a Twitteren a spanyol.

„Azonban ezt a lehetőséget elszalasztottuk a bokszutcában. Egyértelműen a balszerencse rovására írható a dolog, de akkor sem lehetünk elégedettek, ha csak a tizenharmadik helyen érünk célba. A következő állomás Spanyolország, megpróbálunk visszavágni ezért a szülőföldemen” – zárta Carlos Sainz.

A jövőre a Ferrarihoz távozó pilóta öt verseny alatt mindössze tizenöt világbajnoki egységet tudott begyűjteni, míg csapattársa, a kilencedik helyen célba érő Lando Norris neve mellett már 38 pont szerepel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: