DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Gasly villog és várja Marko SMS-ét

Senkinek nem volt akkora vigyor az arcán a 70. Évfordulós Nagydíj időmérő edzését követően, mint Pierre Gaslynak! A francia ismét remekelt az Alpha Tauri-Hondával Silverstone-ban, így nem meglepő módon szétkapták az újságírók azzal a kérdéssel: várja-e Helmut Marko esetleges jelentkezését?

Gasly ott folytatta, ahol múlt vasárnap abbahagyta: a Brit Nagydíjat az egész mezőny egyik legjobb teljesítményével a 7. helyen fejezte be, a második silverstone-i futam időmérőjén pedig üdítő színfoltként a 7. rajtkockát szerezte meg. A 24 esztendős versenyző érthető módon jókedvűen, hatalmas mosollyal az arcán jelent meg az Alpha Tauri online sajtóértekezletén, ahol nem győzött áradozni.

„Nagyon boldog vagyok, fantasztikus időmérő volt, az eddigi legjobb számomra az idén – értékelt Gasly a sajtóeseményen, ahol a meghívott között jelen volt a Formula.hu is. „Úgy tűnik, hogy egészen jól boldogulunk a lehetőségeink kihasználásával ebben az évben. A McLaren és a Ferrari is gyorsabb nálunk, ha minden jól megy nekik, viszont mi jobban használjuk ki a lehetőségeinket, ami nekik nem mindig jön össze. A csapattól egyébként remek autót kaptam, olyat, amellyel tényleg jó eredményt lehet elérni.”

A hétvége alakulásával kapcsolatban a pilóta kifejtette: „Pénteken sok dolgot kipróbáltunk, mert igyekeztünk javítani azokon a területeken, ahol a múlt hétvégén akadtak gondjaink. Őszintén szólva nem voltam túl elégedett, mert nem éreztem jónak az autót és a balansz nem is volt optimális, viszont a csapat megfelelő változtatásokat hajtott végre.”



Mivel a Red Bull-Hondánál Alexander Albon körül az utóbbi hetekben meglehetősen nagy volt a bizonytalanság, az újságírók talán nem is alaptalanul kezdték el forszírozni: vajon felmerül-e Helmut Marko fejében, hogy a thai-brit helyére visszahívja a franciát, akinek tavaly már volt egy rosszul elsült félszezonos kalandja a nagycsapatnál. A pilótától természetesen megkérdezték, hogy igyekszik-e felhívni a hírhedten szigorú osztrák vezér figyelmét a jó eredményekre mondjuk SMS üzenetben vagy mailben?

„Ha ti figyelitek az eseményeket, szerintem ő is – vágott vissza egy poénnal a felvetésre Gasly. – Helmut minden edzést figyelemmel kísér, szóval tud róla. Nem gondolnám, hogy üzeneteket kellene írnom neki. Nem csinálok egyébként semmi különöset, leszámítva azt, hogy végzem a dolgomat. Hogy tőle szoktam-e SMS-eket kapni? Igen, de nem árulom el, hogy miket szokott írni, mert még beleírnátok a cikkbe! Maradjunk annyiban, hogy a futamok előtt, a rajtrácson mindig mélyebben beszélgetünk egymással…”

Arra a felvetésre, hogy a tavaly történtek után visszamenne-e az anyacsapathoz például Albon helyére, Gasly diplomatikus választ adott: „Versenyző vagyok, aki rajtelsőségekért, futamgyőzelmekért és bajnoki címekért akar harcolni, hiszen pályafutásom korábbi szakaszában mindig ezt tettem. A döntés viszont nem az enyém. Hívjátok fel Helmutot, jobb lesz, ha őt kérdezitek, mert nekem fogalmam sincs arról, hogy mit tervez a jövőre. Jómagam pedig csak teszem a dolgom annak érdekében, hogy a lehető legjobb autóban ülhessek!”

Míg Gasly remekel, az Alpha Tauri másik versenyzője, Danyiil Kvjat küszködése folytatódik: az eddigi futamokon egyetlen pontot gyűjtő orosz versenyző ezúttal is csak a 16. pozícióban zárta az időmérőt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: