DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: Jót tesz a csapatnak, hogy most Valtteri van elöl

Fordult a kocka Hamilton zsinórban három pole-ja és győzelme után: a szombat Bottas napja volt Silverstone-ban. A csapatfőnök a múlt vasárnapi fordulatok után figyelmeztet, alázatosnak kell maradni.

A szombati időmérő után minden a Mercedes-pilóták arcára volt írva. Valtteri Bottast feltüzelte pályafutása 13. pole-pozíciójának megszerzése Silverstone-ban, Lewis Hamilton hazai terepén. „Mentális szempontból mindig könnyebb, ha a pole-pozícióból indulsz, egyszerűbb innen megszerezni a futamgyőzelmet” – fogalmazott az időmérő után első nyilatkozatban a finn.

Csapattársát szemmel láthatóan elcsüggesztette az eredmény: „Nem volt valami jó. Valtteri nagyszerű munkát végzett, megérdemelte a pole-pozíciót. Nekem most nem sikerült tökéletesen az utolsó köröm” – mondta Hamilton, aki tömör válaszokat adott a kérdésekre, hogy hamar letudja a kötelezettséget. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint használ a morálnak a megfordult eredmény:

„A csapat egyensúlyának jó, hogy Valtteri van elöl. Kiváló köre volt, megérdemli az eredményt” – mondta az osztrák csapatvezető a Sky Sportsnak. Örül az újabb kettős sikernek, de még emlékszik az egy héttel ezelőtti Brit Nagydíj végén kapott defektekre, amelyek elvették a csapattól a második helyet és kis híján a győzelmet is: „Az eredményünk kiváló. Egy másodperccel mindenki előtt vagyunk, de alázatosnak kell maradnunk. Láttuk, mi történt az előző futamon.”

Ő sem hagyta szó nélkül a motorpartner Racing Point helyettese, Nico Hülkenberg kiváló teljesítményét: „Csak a második hétvégéjén van itt és a harmadik helyre juttatja a Racing Pointot. Igazán erős…” – mondta elismerően Wolff a Mercedesek legközelebbi üldözőjéről, aki egyedüliként maradt el egy másodpercnél kisebb különbséggel az első helytől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: