DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc: Nagyon nehéz lesz idén futamot nyerni

A monacói beismeri, hogy tavalyi két futamgyőzelmét nagy kihívás lesz megismételni: nem sok jót ígér, hogy a Ferrari problémáját általánosnak nevezi, az SF1000-nek minden téren javulni kell.

Charles Leclerc már első évében a Ferrarinál – és csupán második szezonjában a Formula-1-ben – kiválóan teljesített, az egyéni világbajnokságban negyedik lett két futamgyőzelemmel, összesen tíz dobogós hellyel és hét pole-pozícióval, amivel ő lett az év időmérős királya. A csapattal 2024-ig hosszabbító versenyzőnek az idei félresiklott Ferrarival nagyon kevés esélye van megismételni ezt az eredményt: az első négy fordulón elért két dobogóját is a körülmények összejátszásának köszönheti, semmint a Ferrari versenytempójának.



„Most nagyon nehéz lesz győzelmet szerezni, mert a Mercedes nagyon magas szinten van” – mondta Leclerc a La Gazzetta dello Sportnak adott interjúban. „Tavaly ez két pályán sikerült, bár úgy gondolom, lett volna lehetőség egy kicsit többet nyerni is. Hibákat is elkövettem, de tanultam belőlük. Ebben az évben, ha reális vagyok, nagyon nehéz lesz néhány nagydíjat nyerni, azonban minden eszközt meg fogunk ragadni, én pedig mindent beleadok majd a pályán.”

A győzelmi reményeket illetően nem hangzik túl biztatóan Leclerc válasza arra, melyik terület a Ferrari gyengesége: „Mi hiányzik? Nehéz egy dologra összpontosítani, a probléma általános. Azt láttuk, hogy az esőben bonyolult, de szárazon még többet szenvedtünk az 1-es szektorban Ausztriában, ahol több egyenes van. Tehát nem egyetlen tényezőről beszélünk, máskülönben legalább az esőben jobbak lennénk. Ebből kifolyólag az átfogó csomagon kell dolgoznunk, hogy lépést tegyünk előre” – magyarázta Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: