DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Német Szibéria lehet a Nürburgringen

A versenynaptárba idén visszatérő Nürburgring a helyiek szerint szokatlan kihívás elé állítja majd a mezőnyt, ugyanis októberben fagypont környékére csökkenhet a hőmérséklet.

A Formula-1 júliusban jelentette be az idei versenynaptár legutóbbi bővítését, ami többek között a Nürburgring visszatérését is hivatalossá tette. A pálya utoljára 2013-ban fogadta az F1-es mezőnyt, akkor Sebastian Vettel távozott győztesként a helyszínről. A német pilóta a bejelentést követően elárulta, a futam októberi időpontja miatt az időjárás komoly kihívások elé fogja állítani a mezőnyt és a szervezőket egyaránt.

 f12013nurb2



"Bármi megtörténhet. Ha szerencsénk van, húsz fok lesz, de a nulla fok közeli hőmérséklet sem kizárt. Okkal hívják német Szibériának" - viccelődött Vettel, aki úgy látja, ennek ellenére érdemes ott versenyezni. "Szerintem nagyszerű pálya, jó emlékeim kötődnek hozzá. Legutóbb mi nyertünk rajta, szóval várom már, hogy visszatérjünk. Érdekes rajta vezetni, ezekkel az autókkal különösen szórakoztató lehet. Meglepődnék, ha az időjárás nem játszana szerepet" - idézte őt az Autosport.

A McLaren német csapatvezetője is jól ismeri a pályát, ahol legutóbb 2017-ben járt, amikor a WEC-ben dupla győzelemhez segítette a Porschét. "Különböző kategóriákban számos versenyt teljesítettem rajta. Márciustól láthatunk rajta GT-autókat erős havazásban, ködben versenyezni. Érdekes lesz, az év vége felé ez hogyan fog mutatni. Én várom, és örülök, hogy visszatérünk Németországba. Kedvelem a pályát, az országot, az embereket és az ételt is. Bár nem a Nordschleife, de már várom" - nyilatkozta Andreas Seidl.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: