DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Mercedesnél nem akarnak úgy járni, mint Perez

Toto Wolff szerint ők mindentől távol tartják a versenyzőiket és külön orvosi stábjuk van a futamokon - beszélt arról is, hogy milyen érzés a koronavírusteszt.

Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője szerint ő nagyon védi két pilótáját attól, hogy elkapják a koronavírust és úgy járjanak, mint Sergio Perez, aki egy hétre karanténba került és emiatt ki kellett hagynia a Brit Nagydíjat - főleg hogy egyébként Esteban Gutierrez nem is bevethető tartalék és Stoffel Vandoorne-nak is vannak egyéb elfoglaltságai.

mer



"Minden találkozótól, megbeszéléstől távol tartjuk a versenyzőinket" - mondta Wolff az Österreich-nak adott interjújában. "Van egy saját orvosi csapatunk a futamokon és belenevelik a csapattagokba azt, ami fontos. Leginkább arra hívjuk fel a figyelmet, hogy az emberek használják a józan eszüket" - tette hozzá a világbajnok istálló vezére, aki azt is hozzátette, hogy természetesen maga a koronavírusteszt meglehetősen kellemetlen.

"Gyakran az az ember érzése, hogy azt a pálcikát az orrunkon keresztül felnyomják egészen az agyunkig, de közben mégis hozzászoktam. Rendben van, enélkül nem csinálhatjuk ezt az egészet és mikor tudjuk, hogy a paddock minden tagját tesztelik minden negyedik napon, akkor az valamiféle biztonságérzetet nyújt" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: