DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Leclerc: Utáltuk egymást Verstappennel

A Ferrari F1-es pilótája szerint volt egy generáció, amely évekig gokartozott egymás ellen, most pedig már mindannyian a Formula-1-ben csatáznak - közben felnőttek, érettebbé váltak.

Charles Leclerc-t, a Ferrari monacói F1-es pilótáját a La Gazzetta dello Sport kérdezte a Max Verstappenhez fűződő viszonyáról - már a Formula-1-ben is vívtak kőkemény csatákat (elég csak a tavalyi Osztrák Nagydíjra, vagy Silverstone-ra gondolni), de a közös múltjuk jóval korábbra nyúlik vissza.

"Abban a kilenc évben, amíg gokartoztam, mindig Max ellen csatáztam. Együtt nőttünk fel vele, George Russell-lel, Esteban Oconnal, Pierre Gaslyvel és Alexander Albonnal, rengeteget mentünk egymás ellen" - mondta erre Leclerc.

hates



Szerinte a közös versenyeik, az egymással vívott küzdelem jobbá tette őket. "Amikor gokartozunk, meg kell tanulnunk meglepni a riválisunkat, megváltoztatni az ívet, a versenyzői stílusunkat. Emiatt én azt gondolom, hogy még igazi versenyzői, vezetési stílusom sincs. Ami Maxt és engem illet: fiatalon utáltuk egymást. Szerencsére mindketten felnőttünk, mindketten érettebbé váltunk. Azt pedig jó látni, hogy most már mindketten, illetve mindannyian a Formula-1-ben versenyzünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: