DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel: Néha nem kaptam támogatást

Sebastian Vettel nem bánja, hogy a Ferrarihoz igazolt, de azt bevallotta, hogy nem mindig kapta meg azt a támogatást a csapattól, amire szüksége lett volna, vagy amit kért - már nem ő a kiválasztott.

A La Repubblicának nyilatkozott a lassan végéhez közeledő ferraris időszakáról Sebastian Vettel - a négyszeres világbajnok nem tagadta, hogy néha azért kaphatott volna nagyobb támogatást is a csapattól, de összességében nem neheztel a maranellóiakra. A kérdés már csak az, hogy megy-e a Racing Point/Aston Martinhoz és ha igen, akkor mikor...

vet_1



"Nem bánom azt az időt, amit a Ferrarinál töltöttem" - mondta a témáról Vettel. "Azt gondolom, hogy itt vagy ott nem kaptam meg azt a támogatást, amire nekem szükségem lett volna, amit akartam, vagy amit kértem, de összességében azért mindig voltak körülöttem olyan emberek, akik segíteni akartak nekem a pályán és Maranellóban is. Sergio Marchionne anno elmagyarázta nekem, hogy olyat keresnek, akivel újjáépíthetik a csapatot, akkor ezt ígérte. Én voltam a jelölt, de többé már nem vagyok az" - tette hozzá a német.

Ami a folytatást illeti: "Minden tekintetben versenyképesnek érzem magam, mentálisan és fizikálisan is ugyanúgy, mint korábban. A számomra legjobb döntést akarom meghozni, talán két héten belül, vagy kicsivel több idő múlva megmondhatom, hogy hogyan döntöttem. Nem kell sietnem" - magyarázta. Az idei szezonról: "A középmezőny részévé váltunk, a McLarennel, Renault-val és a többi csapattal harcolunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: