DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nagyon 2022-re gyúr már a Ferrari

Mattia Binotto szerint hétvégére sokat javíthatnak Sebastian Vettel autóján, lehetnek szép futamaik, de az igazi áttörést 2022-re lehet várni - a szabályváltozásokba tudnak csak kapaszkodni.

Elég nagy volt a különbség Silverstone-ban a Ferrari két pilótája között, hiszen Charles Leclerc az időmérőn is ott volt az élmezőnyben, kis híján legyőzte Max Verstappent, majd a futamon Valtteri Bottas balszerencséjét kihasználva megint dobogóra állhatott - ezzel szemben a folyamatos technikai hibák után magát csak kereső Sebastian Vettel a kvalifikáción és a futamon is a tizedik helyet szerezte meg.

"Tudunk egy kicsit fejlődni (a következő hétvégi, újra ezen a pályán megrendezésre kerülő futamig), apró dolgokat csinálhatunk, Seb autóján viszont rengeteget javíthatunk. Most kiesett neki némi pályán töltött idő is, ami nem segített, egy pillanatig sem volt magabiztos az autóban. Viszont van sok adatunk, amiket megnézhetünk és rájöhetünk a problémára" - idézi Mattia Binotto szavait a PlanetF1.

00120008_050



A csapatfőnök szerint a szervezeti változtatások meg fogják hozni a kívánt eredményt, de majd csak 2022-től. "Még csak most szerveztük át a technikai részleget Maranellóban, ezt meg kellett tennünk. Én már nem vagyok technikai igazgató, mert olyan emberek kellenek, akik teljességgel felelősek az adott területekért. Szerintem ez most megvan. Sok feladat van egy egész cég irányításával, nincs idő mindre" - mondta Binotto.

"Ha megnézzük a múltat, az F1 történelmét, akkor egy nagy győzelmi széria minden csapatnál akkor jött, amikor nagy szabályváltozások történtek. Ez volt velünk, a Red Bull-lal és a Mercedesszel is, így 2022 egy nagyon fontos lehetőség számunkra. Ez nem azt jelenti, hogy mostantól 2022-ig nem is próbálkozunk, mert megtesszük a tőlünk telhető legtöbbet, de a hátrány jelentős, az idő pedig kevés. Most azért szereztünk egy dobogót és lehetnek még jó futamaink a jövőben."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: