Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. augusztus 3. hétfő
F1

Ricciardo: Nagyon ügyes a Mercedes, csak már frusztráló

Hiába képeznek megugorhatatlan akadályt immár hetedik éve a teljes Formula-1-es mezőny számára, a csapatok nem húzhatják a szájukat a Mercedes egyeduralma miatt, előbb-utóbb nekik kell rájönni a megoldásra, mutat rá Daniel Ricciardo.

2014 óta minden egyéni és konstruktőri bajnoki címet bezsebelt a Mercedes, és idén is aligha akad bárki, aki ellenük fogadna, hiszen az eddig látottak alapján 2020 az uralmuk éveiből is a dominánsabbak közül való. Nem volt azért minden év sétagalopp a Mercedes és pilótái számára, 2017-ben és 2018-ban ugyanis megérkezett a szintjükre és alaposan megizzasztotta őket a Ferrari, de a végét akkor is az Ezüst Nyilak bírták jobban. Nos, idén egyelőre nincsenek ilyen közeli riválisai Lewis Hamiltonnak és Valtteri Bottasnak, hiszen a Brit Nagydíj időmérő edzésén a hatszoros világbajnok pole-pozíciós ideje minden más csapat eredményénél legalább egy másodperccel jobbnak bizonyult.

ricciardoDaniel Ricciardo 1,7 másodperces lemaradással lett nyolcadik az időmérőn – az ausztrál eddig a Mercedes uralmi időszakának legfőbb elszenvedője, hiszen pont 2014-ben került be az élmezőnybe, és hiába vezetett öt évig a kifejezetten agilis Red Bullnál, bajnoki esélyek helyett minden szezonnak csak pár győzelem reményében vághatott neki.

„Úgy érzem, mintha a kezdetek óta mást sem csinálnék, mint hogy megemelem előttük a kalapomat, majd pedig sürgetem a saját csapatomat, hogy jöjjenek rá a titkukra, illetve fejlesszenek kicsit gyorsabban és új szemlélet szerint” – foglalta össze F1-es karrierjét Ricciardo a Racefansnak nyilatkozva a silverstone-i időmérő után.

„Amikor a téli teszteken előálltak a DAS-sal, azzal is kivívták az elismerésem, hiszen megvannak az erőforrásaik arra, hogy a legönteltebb csapat legyenek, és mégis úgy érződik, hogy ők a legkevésbé fennhéjazók. Egyszerűen csak megint újabb magasságba helyezték a lécet, és haladnak tovább.”

„Ez egyszerre csodálatra méltó, és a riválisukként frusztráló is. De igazán remélem, hogy a többi csapat számára ezzel csak olajat öntenek a tűzre, és mindenki még mélyebbre fog ásni, hogy megtalálja a válaszokat. Nem tagadom, továbbra is nagyon frusztráló látni tőlük ezt a teljesítményt. Ám tényleg csak annyit tehetünk, hogy kalapot emelünk előttük – nincs értelme fanyalogni, hiszen nagyszerűen végzik a dolgukat.”

Az F1-ben pedig még a koronavírus is a legjobbaknak kedvez, hiszen azáltal, hogy 2021-re megtiltották az új autó építését és egy évvel elhalasztották az új szabályokat, amelyektől a riválisok a mezőny átrendeződését remélik, potenciálisan még egy sikerévet „ajándékozott” a Mercedesnek a sportág.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?