DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas: Erre nem volt esélyem reagálni

A Mercedes pilótája úgy érezte, semmit nem tehetett a Brit Nagydíj utolsó köreiben elszenvedett defektje ellen, pedig próbálta óvni a gumijait. Dobogós helyezés helyett pontok nélkül zárt.

Valtteri Bottas ötven körön keresztül követte árnyékként az élen álló Lewis Hamiltont vasárnap Silverstone-ban, ám az égiek ma nem álltak mellé. Néhány körrel a vége előtt épp túlhaladt a bokszkijáraton, amikor hirtelen bal első defektet kapott, így három keréken kellett teljesítenie több mint öt kilométert. Mire körbeért, megkapta az új szettet és visszaért a pályára, a tizenegyedik helyen találta magát, így a dobogós helyezés helyett pontok nélkül zárta a hétvégét.

 EebZEu1XgAAh65I



"Természetesen nagyon csalódott vagyok, ez egy szerencsétlen helyzet volt" - idézte a finn szavait a Racefans. "Tudtam, hogy defektem van, és egy teljes kört kellett megtennem a pályán. Nem ideális. Tudtuk, hogy hosszú etapunk lesz a kemény keverékeken. Persze próbáltam nyomást helyezni Lewisra. A végén azonban egyre erősebb vibrációt éreztem, amit jelentettem is. Felmerült bennem, hogy ki tudja, ebből baj is lehet. Elkezdtem kímélni az autót, de olyan hirtelen történt, hogy esélyem sem volt felkészülni rá. Nem igazán lehet erre mit mondani."

Mivel Bottas mellett Danyiil Kvjat, Carlos Sainz és Lewis Hamilton is defektet szenvedett el a versenyen, a Pirellinek erősen el kell gondolkodnia azon, a jövő heti második silverstone-i fordulón hogyan teszi biztonságosabbá a versenyzést. Ráadásul a gumigyártó arra a hétvégére eggyel puhább keverékekkel készül. "Ez mindenki számára probléma lesz. A jövő heti keverékekkel biztosan nem látunk egykiállásos stratégiákat. Biztosan sok tanulságot levonhatok a hétvégéből. Azt hiszem, túl kell lépnem rajta" - tette hozzá Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: