Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. augusztus 9. vasárnap
F1

Vettel: Nyilván csalódott vagyok

A Ferrari németje nem kapta el a ritmust, egyelőre elég nehéz számára a hétvége - ráadásul a lágy gumikon megkezdett futamtól is eléggé tart, szerinte nem fogják sokáig bírni az abroncsok.

A teljes pénteket és a szombat nagy részét is végigszenvedte Sebastian Vettel azzal, hogy a Ferrari nem tudta megoldani a pedálok körüli technikai problémát - emiatt a német jóval kevesebb időt tölthetett az autóban az ideálisnál és az időmérője sem sikerült jól. Amíg csapattársa, Charles Leclerc a negyedik helyre kvalifikált, addig ő csak tizedik lett, ráadásul attól tart, hogy a lágy gumik nem fognak sokáig kitartani a futamon.

5_1"Nem vagyok elégedett, nem vagyok boldog. Ez eddig egy elég nehéz hétvége és gondok voltak azzal, hogy elkapjam a ritmust. Nyilván csalódott vagyok amiatt, hogy a lágy gumikon rajtolunk majd a futamon és a top tíz legvégéről, ez nem ideális" - mondta a négyszeres világbajnok az időmérő után a Ziggo Sport kamerájába. "Hogy mi ment félre, azt pontosan nem tudom, nem tudtam összerakni a dolgokat és ezen a pályán nagyon fontos a ritmus.

"Most valami szokatlannak kell történnie velünk - nem hiszem, hogy a lágy gumik túl sokáig fogják bírni, úgyhogy majd meglátjuk, hogy mit tudok tenni. Ígérni nem tudok semmit, de ennél sokkal rosszabb nem lehet" - zárta pesszimista gondolatait a Ferrari németje.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?