Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. augusztus 9. vasárnap
F1

Bottas Hamilton előtt az időmérőre készülve

Véget ért a többi csapat pünkösdi királysága, a Brit Nagydíj harmadik szabadedzésén a Mercedes párosa visszavette az irányítást. Egyedül Verstappen ért a közelükbe.

A tegnapi időjáráshoz képest a pálya és a levegő is közel húsz fokkal vált hidegebbé Silverstone-ban, a körülmények így a tavalyi Brit Nagydíjéhoz váltak hasonlóvá. Tipikus szigetországi nyár uralkodik az egykori katonai repülőtéren, és ez várhatóan vasárnapig így marad. 

EeP8LiIWAAAPFISA mai hatvan perces gyakorlást egy híján mindenki el tudta kezdeni, egyedül a tegnap délután falnak ütköző Alex Albon nem hajtott pályára, akinek ma délre sem sikerült használhatóvá varázsolni az összetört Red Bullt. A csapatok programjai ilyenkor a szokásos időmérős felkészülésről szóltak, amiről a köridők is árulkodtak. A Mercedes hamar emlékeztette a többieket arra, mire képes: a két Ezüst Nyíl Bottas, Hamilton sorrendben állt az élre. A közelükbe csak az autóra panaszkodó Verstappen ért, aki szerint a bal első felfüggesztés a gyors kanyarokban "szétesős" érzést produkál.

EeVFE20XYAAbxsn

Szintén az autóval küzdenek a ferrarisok. A tegnap műszaki hibák miatt jelentős mennyiségű időt veszítő Vettelnek ma is gondjai adódtak az SF1000-rel, ugyanis hiába cserélték ki a pedálsorát, ahhoz ma is hozzá kellett nyúlni. De a több körre képes Leclerc-nek se volt derűsebb edzése, a szélsőséges beállításokkal kísérletező gárda autója borzasztóan nehezen vezethető ezen a gyors pályán. Albon végül tíz kör erejéig tudott a pályára hajtani.

A Brit Nagydíj harmadik szabadedzésének végeredménye:

 EeVJ24CXsAAH6t6

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?