DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton még legalább három évig marad

A hatszoros F1-es világbajnok úgy érzi, a karanténidőszak bizonyos szempontból újult energiával töltötte fel ahhoz, hogy a közeljövőben még biztosan a száguldó cirkuszban szerepeljen.

Lewis Hamiltont már évek óta nem tudják letaszítani a Formula-1 trónjáról, idén pedig jó esély van arra, hogy Michael Schumacher hét világbajnoki címet számláló rekordját is utolérje. A túlszárnyaláshoz viszont még maradnia kellene jövőre is, és bár egyelőre nem jelentették be hivatalosan a hosszabbítását a Mercedesnél, igen valószínű, hogy előbb-utóbb megtörténik a megállapodás a felek között.

hamilton-dppi-silv-1



Amikor a Brit Nagydíj sajtónapján arról kérdezték Hamiltont, hogy az idei zárt kapus futam(ok) után tudja-e garantálni, hogy 2021-ben is a mezőnyben lesz, amikor a rajongók várhatóan visszatérhetnek a silverstone-i lelátókra, így felelt a 35 éves pilóta:

„Nem hiszem, hogy bármit is lehetne garantálni, de ez a tervem, az biztos, egyértelműen ez a cél” – fogalmazott Hamilton az online videós sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu is részt vett. „Hogy mennyi ideig maradok még, azt nem tudom. Bár a koronavírus-karantén rengeteg szempontból nagyon negatív volt, bizonyos értelemben viszont feltöltött élettel és energiával, hogy mással is foglalkoztam. Ez a kis pihenő tényleg levegőhöz juttatott, szóval némi újult erőt adott ahhoz, hogy talán tovább folytassam.”

„Végső soron mindörökké olyan szinten szeretnék teljesíteni, mint most, de persze eljön az a pont, amikor fizikailag és mentálisan is visszaeshetek. Nem tudom, ez mikor lesz, de nem hiszem, hogy a közeljövőben, a következő két-három évben. Szóval egyértelműen itt leszek a belátható jövőben” – mondta el a mercedeses, aki a vb-címe ellenére is szeretné folyamatosan bizonyítani, hogy helye van a mezőnyben:

„Nincs még egy olyan pilóta, aki olyan háttérrel érkezett meg, mint én, és ezzel tisztában is vagyok. Ki akarok érdemelni az itteni pozíciómat, és minden évben, amikor visszatérek, nem érzem azt, hogy ez adott lenne. Attól még, hogy vannak világbajnoki címeim, szerintem még ki kell érdemelni a jogot arra, hogy itt legyek, ezért folyamatosan teljesítenem kell. Szóval a célom az, hogy a lehető legtovább erősen szerepeljek. Úgy érzem, még legalább három évig ezt fogom csinálni.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: