Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. augusztus 8. szombat
F1

Grosjean 45 percet beszélt Hamiltonnal

Volt köztük némi feszültség, de ezt rendezni tudták - Hamiltont Grosjean hozzáállása dühítette, a franciát pedig az, hogy a brit kommentjei miatt őt titulálták rasszistának a közösségi médiában.

Volt némi feszültség Lewis Hamilton és Romain Grosjean között amiatt, hogy a francia pilóta szerint a versenyzőknek nem kellene folytatniuk a térdelést a futamok előtt, Hamilton viszont nem így látja és elég feldúlt volt az ügy miatt. A két versenyző azóta Grosjean szerint negyvenöt percet beszélt telefonon, amely után a Haas pilótája azt mondta, hogy talán nem volt helyes az álláspontja - ugyanakkor őt is felhúzta az, hogy Hamilton kommentjei miatt rasszistának nevezték őt a közösségi médiában.

rogro"Jót beszélgettünk Lewisszal. Bocsánatot kértem, talán rosszul csináltam a dolgot, de akkor úgy éreztem, hogy azt kell tennem, mert úgy éreztem, hogy ha a GDPA egyik vezetőjeként nem figyelek azokra, akik a térdelés ellen voltak, akkor nem végzem el a feladatomat" - mondta Grosjean a csütörtöki sajtótájékoztatón. "Tényleg jót beszélgettünk telefonon és azt is elmondtam, hogy nem voltam túl boldog amiatt, amilyen történetek megjelentek erről. A közösségi médiás felületeken is megjelentek ilyenek, rólam volt olyan is, hogy rasszista vagyok, meg ilyesmi, ami nagyon nem igaz. Szerintem a világon senkit nem találnak, aki azt mondja, hogy bármi rosszat tettem ebben az értelemben."

A francia azt is elmondta, hogy nehéz megszervezni az ilyen eseményeket és Magyarországon a Liberty Media ebben nem segítette a pilótákat - ugyanúgy akartak térdelni, mint az első futamon, Ausztriában, de úgy érezték, hogy a sportág számára csak akkor, az első alkalommal volt ez igazán fontos. Grosjean szerint megpróbálják újra azt összehozni, mint az első spielbergi versenyen - ő azt szeretné, ha mind a húsz pilóta térdelne egyszer együtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?