Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. augusztus 8. szombat
F1

Ezért cserélte le Albon mérnökét a Red Bull

Tapasztaltabb szakembert kerestek és éppen akadt egy kéznél, úgyhogy visszahozták, míg az eddigi mérnököt más szerepkörbe tették - Albon szerint nincs semmiféle gond, csak trükkös vezetni az autót.

A hét korábbi szakaszában lett hivatalos, hogy Alexander Albon eddigi versenymérnöke, Mike Lugg helyét Simon Rennie veszi át - Rennie 2013 és 2018 között volt már vezető mérnök, 2018-ban viszont olyan feladatokat kapott, amelyekhez nem kellett elutazni a versenyekre. Így foglalta el a pozícióját Lugg, aki tavalyi előléptetése óta dolgozott Albonnal, most viszont a Red Bull úgy döntött, hogy változásra van szükség.

albi_1"Először is szögezzük le, hogy semmiféle probléma nincs Mike-kal, a korábbi mérnökömmel" - mondta a Brit Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján a témáról Albon. "Az vsizont nyilvánvaló, hogy az autót most elég trükkös vezetni és a csapat azt választotta, hogy most több tapasztalatra van szükség, amit Simon hoz be a képbe. Ő már nagyon régóta a Formula-1-ben van, érti a dolgokat és remélhetőleg a jó irányba terel minket."

Albon eddig meglehetősen gyengén teljesített 2020-ban, az egy ölébe hulló bravúreredményt Lewis Hamilton kiütötte a kezéből, egyébként pedig meg sem közelíti Max Verstappen szintjét és egyre élesebbek a kritikák vele szemben - holott a csapat egyébként egyelőre megvédi. "Korábban dolgoztam már együtt Simonnal, volt már egy tesztünk tavaly Barcelonában. Egyébként pedig általában ő a főnök a szimulátoros munkáknál Milton Keynesben, szóval szoktam látni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?