Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. augusztus 8. szombat
F1

Bottas: Megvan a tempóm a bajnoki címhez

Magabiztos a Mercedes pilótája, hogy 2019-cel ellentétben idén kitart lendülete az év végéig. Azt nem akarja elkiabálni, hogy rajta és Hamiltonon kívül nincs más bajnokesélyes.

Győzelemmel kezdte a 2020-as szezont Valtteri Bottas az Osztrák Nagydíjon, majd a dobogó másik két fokából is szerzett egyet-egyet, így három futam elteltével csupán 5 ponttal üldözi Lewis Hamiltont az összetettben. Tény, hogy a 2019-es évad is erősen indult számára – akkor négy nagydíj után két győzelemmel, két második hellyel vezette a tabellát –, a finn viszont úgy gondolja, formája idén kitart a szezon végéig, és akár megnyerheti első világbajnoki címét, megakadályozva Hamilton hetedik sikerét.

„Úgy vélem, jó teljesítményt nyújtottam. Közrejátszott pár balszerencsés esemény, aminek megfizettem az árát, de ami a teljesítményt illeti, elégedett vagyok, nagyon biztató a kezdet. Szerintem megvan a tempóm idén, hogy megnyerjem a bajnoki címet, de nyilvánvalóan külön csatát kell megvívni minden egyes hétvégén, és mindennek stimmelnie kell. Ausztriában az esős időmérő miatt nem jött össze, Magyarországon pedig a futamrajt miatt. Azonban mindegyik hétvégéből rengeteget tanultam” – idézi Bottast a GPFans.„Silverstone-ban a pole-ban voltam tavaly, ezért magabiztosan indulok oda, jó pálya számomra. Tudom, hogy Lewis erős szokott ott lenni, mint ahogy mindenhol erős, de a saját képességeimben is hiszek, hogy le tudom győzni őt. Ez a nagy célom” – beszélt Silverstone-ról, ahol a következő két hétvégén a Brit Nagydíjat és a 70. Évforduló Nagydíját tartják.

Három nagydíj alapján úgy tűnik, valóban Bottas az egyetlen esélyes Hamilton mellett a Mercedes tetemes fölénye miatt. A finn versenyző azonban nem akarja elbízni magát, hiszen láthattuk már a szezont dominánsan kezdő csapatot kifogyni a végére.

„Jelenleg két különböző pályából kiindulva mi vagyunk a legjobbak, néha nagy különbséggel. Ez tény. De sosem tudni, hogyan alakulhat egy szezon. Ebből kiindulva hiba lenne a részünkről így gondolkodni, ezért továbbra is hajtani fogunk. Ha bárkit a világon megkérdezünk, mit jósol, az kétségtelenül azt mondja, köztem és Lewis között dől el. De sosem tudni: ez a Formula-1, ahol bármi megváltozhat. Számomra a fő dolog, hogy javítsak a teljesítményemen és legyőzzem a csapattársam, valamint mindenki mást a pályán” – mondta Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?