DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 12. szombat
F1

Wolff: Lewis jobb napjain verhetetlen

Toto Wolff szerint ha a világbajnoknak nincs jó napja, akkor Valtteri Bottas is hozza a szintjét, de ha a brit beletalál, akkor foghatatlan - éppen ezért nincs más opció, őket fogják megtartani 2021-re.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy csak formalitás a Mercedes Formula-1-es csapatának 2021-es felállása - George Russell maradt a Williamsnél, Sebastian Vettel másfelé tart, úgyhogy nem is nagyon marad más opció, mint Lewis Hamilton és Valtteri Bottas megtartása. Toto Wolff el is mondta, hogy elégedettek a jelenlegi párosukkal és bizonyára hamarosan megszületik majd a megállapodás.

00120007_022



"Nagyon elégedettek vagyunk velük, mert mindketten elég gyorsak" - mondta a csapatvezető az Auto Motor und Sportnak adott interjújában. "Lewis jó napjain verhetetlen, de a rossz napjain Valtteri is ott van az ő szintjén. Nagyon jó a hangulat közöttük, ami természetesen szintén fontos a csapat számára. Tisztelik egymást, tisztelik a csapatot, éppen ezért ők a legjobb opciók számunkra" - magyarázta.

"Az hamar eldőlt, hogy George Russell maradni fog a Williamsnél még egy évre, Esteban Oconnak pedig szerződése van a Renault-val" - tért ki a Mercedeshez kötődő két fiatalra. "Russell akkor sincs elveszve, ha nem talál magának ülést 2022 előtt, mert még ha mi nem is tudunk neki ajtót nyitni a Mercedesnél, akkor is tud magának helyet találni. De ez még messze van."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: